Pensionarii pot depune cereri pentru biletele de tratament

Începând de săptămâna aceasta, Casa Judeţeană de Pensii Argeş primeşte cereri din partea pensionarilor care vor să beneficize de un bilet de tratament balnear. Reprezentanţii instituţiei au precizat că în februarie pot depune cereri doar persoanele care solicită bilete cu plecare în lunile aprilie, mai şi iunie.
Oamenii nu vor mai fi însă nevoiţi să aştepte ore în şir ca să-şi depună cererea la Casa de Pensii. Şi asta pentru că biletele în staţiuni nu se vor mai împărţi după regula „primul venit, primul servit“, ca până acum, ci după criterii noi care ar trebui să elimine îmbulzeala. Se va avea în vedere categoria de pensie, cuantumul acesteia şi istoricul tratamentelor. Astfel, avantajaţi de noile reguli vor fi cei care primesc pensie de invaliditate, cei care nu au mai fost la tratatment în ultimii ani, dar şi cei a căror pensie maximă este de 400 de lei. Reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii recomandă argeşenilor să nu se aglomereze la ghişee în primele zile de depunere, întrucât la repartiţia biletelor în acest an nu se va ţine seama de numărul de înregistrare al cererii, ci de punctajul pe care îl realizează fiecare pensionar, punctaj care va fi stabilit în mod automat printr-un program informatic.

Fără bilete de tratament în lunile iulie şi august

În luna martie sunt două serii care pleacă la tratament, prima începând cu data de 12 martie şi a doua serie începând cu 30 martie. Până în prezent s-au primit repartiţii numai pentru staţiunile care au baze de tratament balnear şi sunt proprietatea Casei Naţionale de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale şi anume: Amara, Bala, Bizuşa, Lacul Sărat, Covasna, Pucioasa, Moneasa, 1 Mai, Sărata Monteoru şi Olăneşti.
Pentru lunile iulie şi august nu se depun cereri şi nu se acordă bilete de tratament balnear. Persoanele care au depus cereri şi au optat pentru lunile iulie, august, sunt aşteptate la sediul Casei de Pensii pentru completarea unei noi cereri şi vor opta pentru altă perioadă a acestui an. Cei care doresc să plece după data de 1 septembrie sunt rugaţi să se prezinte şi ei la sediul instituţiei după data de 1 iulie pentru a depune cerere de bilet sau după caz să o recompleteze. De asemenea, pensionarii care au depus cereri din luna decembrie 2009 sunt aşteptaţi la sediul instituţiei pentru recompletarea cererii pe formularul nou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email