Pensionarii argeşeni împrumută bani la CAR pentru lemne de foc

Sute de pensionari argeşeni nu pot renunţa la sprijinul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) din municipiul nostru. Cum pensiile sunt mici, iar bruma de bani de–abia le ajunge pentru cheltuielile obişnuite, oamenii sunt nevoiţi să împrumute chiar şi câteva sute de lei pentru a-şi procura lemne de fac sau medicamentele care le sunt atât de necesare.
600 de împrumuturi într-o singură lună
După zeci de ani de muncă, mulţi argeşeni au ajuns la bătrâneţe să fie nevoiţi să se împrumute pentru a putea face faţă cheltuielilor zilnice. Numărul vârstnicilor care au mers în ultima vreme la casieria CARP a fost creştere şi asta pentru că pensionarii au venit să se împrumute pentru a cumpăra lemne pentru iarnă. „Scopul nostru principal este acela de a-i sprijini pe membrii asociaţiei, oferindu-le acestora ajutoare rambursabile sau nerambursabile.  În acest sens, în luna noiembrie, am acordat aproape 600 de împrumuturi. Asta face ca de la începutul acestui an numărul total al împrumuturilor să ajungă la 8.200, ceea ce reprezintă aproximativ 60% din numărul total al membrilor noştri. Împrumuturile s-au acordat în baza unor contracte încheiate cu pensionarii, clauzele acestora fiind evidenţiate în mod corespunzător. După semnarea contractului, banii se acordă imediat”, a declarat Apostol Zamfira, preşedintele CARP.
Deşi suma maximă pe care o poate împrumuta un membru al CARP este de 7.000 de lei, cei mai mulţi vârstnici împrumută doar atât cât au nevoie, în general câteva sute de lei, pe care să îi şi poată returna într-un timp scurt. „Este binevenit un împrumut. Nu mă arunc să iau sume mari, ci doar cât îmi trebuie şi ştiu că pot să dau înapoi. Iarna a venit deja şi am nevoie de lemne de foc. Este prima mea grijă, iar celelalte le iau în ordine. Sănătatea am cam lăsat-o la urmă”, spune un pensionar trecut de 65 de ani. „Nu am cu ce să cumpăr lemne, că banii s-au dus pe tratament şi hrană. Acum, în timpul sezonul rece, cheltuielile sunt mai mari, dar mă descurc cu banii împrumutaţi. Să trec eu de iarnă, că după mă descurc”, spune o bătrână.
Totodată, conducerea CARP vine şi în sprijinul salariaţilor cu vârsta de 50 de ani, cărora le oferă posibilitatea de a se înscris în cadrul asociaţiei. Astfel, aceştia pot obţine împrumuturi în condiţii avantajoase, iar în acelaşi timp beneficiază de o gamă variată de servicii medicale la preţuri reduse. „Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor din zona noastră am luat hotărârea de a primi în cadrul CARP şi salariaţi care au vârsta de peste 50 de ani. De asemenea, facem apel şi la pensionarii cu venituri foarte mari să vină să se înscrie în asociaţie pentru a veni în sprijinul celorlalţi membrii”, a mai spus preşedintele CARP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email