Pensionarii ar putea beneficia de gratuitate la transportul public

Nu doar persoanele cu handicap grav şi accentuat, însoţitorii acestora, veteranii de război şi persoanele persecutate politic, ci şi pensionarii din Curtea de Argeş ar putea beneficia de gratuităţi la transportul public local.

În prezent, persoanele cu handicap grav şi accentuat, însoţitorii acestora, în prezenţa persoanei cu handicap, beneficiază lunar de 20 de tichete de călătorie în valoare de 2 lei/tichet. De asemenea, veteranii de război şi persoanele persecutate politic beneficiază lunar de abonamente cu 15 călătorii. Din prima categorie fac parte 250 de persoane iar cheltuiala cu acestea se ridică la 120.000 de lei pe an, banii fiind daţi de Primărie. Pentru veteranii de război, care mai sunt doar 5, suma achitată este de 2130 de lei pe an.

De la ce pensie se dau călătorii gratuite

Consilierul Ion Şerban a propus ca şi pensionarii să beneficieze de gratuităţi la transportul public. „Pentru că nu avem buget aprobat cer un amendament la hotărâre (prin care Consiliul Local a aprobat gratuităţile de mai sus – n.a.). Aş dori dacă putem să dăm transport gratuit, 10 călătorii pe lună, pensionarilorcare au o pensie mai mică de 1200 de lei pe lună precum şi celor care nu au niciun venit”, a propus Şerban la şedinţa de Consiliu Local care a  avut loc săptămâna trecută. „Pensia medie la Curtea de Argeş cred că este 1200 de lei, sunt pensii mici în oraş”, a spus Şerban. Primarul Constantin Panţurescu a fost de acord, dar o decizie va trebui luată după ce va adoptat bugetul. „Să vedem ce bani vom avea şi hotărâm. Dacă avem, nu văd de ce nu am da, mai ales acum, la final de mandat”, a spus edilul.

Consilierul Ştefan Dumitrache a mers chiar mai departe cu propunerea lui Şerban. „Direcţia de Asistenţă Socială să facă o situaţie cu pensionarii care s-ar încadra, cei care au sub 1000 de lei, şi să discute cu Asociaţia Translocal, care are contract pentru transportul local de călători. De asemenea, Direcţia de Asistenţă să facă un studiu de impact. Cei care nu au niciun venit nu cred că ar trebui să beneficieze de gratuitate pentru că ar trebui să caute de lucru. Eu nu găsesc pe nimeni să vină la sapă”, a spus Dumitrache, iar Consiliul Local şi-a însuşit propunerea sa.

Astfel, în perioada următoare Asistenţa Socială va face demersurile, iar aleşii locali vor decide gratuităţile pentru pensionari în funcţie de cât de mare va fi bugetul local.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email