Pensionar de la 1 februarie, Florin Scărlătescu crede că „Noul director al Muzeului trebuie să devină un vânzător de imagine şi informaţie”

Florin Scărlătescu, directorul Muzeului Municipal, a primit zilele trecute decizia de pensionare. Astfel, în scurt timp conducerea municipiului trebuie să numească un director interimar, pentru ca apoi să se organizeze un concurs pentru ocuparea acestui post.  După mai bine de 11 ani de zile în care a condus Muzeul Municipal, Florin Scărlătescu  s-a declarat mulţumit de ceea ce a reuşit să facă în cadrul acestei instituţii.
„Am reuşit să schimb faţa instituţiei!”
„Sunt mulţumit că am reuşit să schimb faţa instituţiei şi să aduc instituţia la nivelul unui Muzeu Judeţean. Am reuşit să fac acest lucru într-un timp scurt, pentru că 11 ani înseamnă puţin pentru Muzeul Municipal, dar mult pentru mine. Voi încheia acest mandat, dar îmi voi continua activitatea, pentru că un arhitect nu se pensionează niciodată”, a spus Florin Scărlătescu. De asemenea, în perioada următoare, directorul Muzeului Municipal se va ocupa mai mult de lucrările de arhitectură. „Acum am mai mult timp pentru a mă putea ocupă de arhitectura oraşului, pe care am cam neglijat-o în ultima vreme. Însă, chiar şi când am fost director am proiectat blocurile ANL, am extins Muzeul şi am proiectat şi primăria, mai precis ultimele lucrări care s-au realizat aici”, a mai spus Florin Scărlătescu.
„Cel care va veni în locul meu trebuie doar să întreţină ce e aici!”
Mai mult, acesta a spus că în continuare va participa la acţiunile culturale care se vor desfăşura la Muzeul Municipal. „Nu o să-mi lipsească acest loc pentru că în continuare voi veni aici la evenimentele care mi se par interesante. O să vin de fiecare dată cu plăcere”, a declarat directorul instituţiei. Florin Scărlătescu a oferit şi câteva sfaturi pentru cel care urmează să îl înlocuiască în funcţie. „Practic nu mai are ce să facă, ci poate doar să întreţină ceea ce am lăsat aici. Ar fi bine ca în continuare să organizeze mai multe acţiuni culturale. Tot aici mai este nevoie şi de personal, pentru că cel actual nu face faţă la tot ce se organizează. Îi recomand celui care o să vină în locul meu să devină un vânzător de imagine şi informaţie şi nu doar un simplu depozitar de tablouri şi alte obiecte de patrimoniu”, a spus Florin Scărlătescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email