Penescu rămâne mai departe în arest


Magistraţii de la Tribunalul Argeş au judecat ieri cerera de eliberare pe cauţiune a patronului Cornel Penescu. Dezbaterile au durat 90 de minute, cât un meci de fotbal. Sala de judecată a fost ca niciodată, arhiplină. „Numai în primele trei luni ale acestui an, grupul de firme PIC a plătit statului peste 42 de miliarde impozite pe lună”, spunea avocatul lui Penescu. Pledoaria avocatului Ion Neagu, care îl apără pe Cornel Penescu, precum şi motivele invocate de patronul argeşului, n-au avut darul de a-i convinge pe magistraţi să-l elibereze pe cauţiunea de două miliarde de lei pe Cornel Penescu, astfel că respectiva cerere a fost respinsă. Sorin Vişinescu, unul din avocaţii patronului argeşean, a înaintat imediat recurs. Vineri, magistraţii de la Curtea de Apel vor judeca recursul, după care se va da o sentinţă definitivă şi irevocabilă în cazul lui Cornel Penescu.

Făcăleaţă şi-a retras cererea

Tot ieri ar fi trebuit să se judece şi cererea de eliberare pe cauţiune a directorului de la PIC, Liviu Făcăleaţă. În ultimul moment, avocatul lui Făcăleaţă a retras cerera pe care o va inainta peste câteva zile. Motivul retragerii respectivei cereri este unul avocăţesc. Se consideră că Liviu Făcăleaţă are mai multe şanse de a-i fi aprobată cererea de eliberare pe cauţuine, fixată la 15.000 de roni, adică 150.000.000 lei vechi, dacă va fi judecată separat de cea a lui Penescu şi Gheorghe Constantin.

Mâine va fi judecată cererea lui Costică – Vâlcea

Gheorghe Constantin, fostul preşedinte al Comisiei Centrale de Arbitrii, a depus şi el cerere de eliberare pe cauţiune, aceasta fiind fixată la 15.000 de roni, sau 150.000.000 de lei vechi. Fostul preşedinte a cerut ca cererea lui să fie judecată vineri, deoarece nu avea banii disponibili, şi familia lui are nevoie de câteva zile pentru a face rost de ei.

Prunea a fost chemat din nou la DNA

Surse judiciare susţin că joi dimineaţă va veni la DNA Piteşti, Florin Prunea. Director la compartimentul Relaţii Internaţionale din cadrul FRF, Prunea a mai fost odată la DNA, unde a dat declaraţii timp de nouă ore! Peste o săptămână a fost chemat din nou, dar nu a venit el, ci şi-a trimis avocatul. Acest lucru l-a supărat foarte tare pe procurorul şef, care a spus că la prima ocazie când Prunea va fi citat şi nu va veni, îl vor aduce cu mascaţii la DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email