Penescu este liber! Libertate cu lacrimi

Omul de afaceri şi patron al clubului F.C. Argeş, Cornel Penescu, fostul preşedinte al CCA, Gheorghe Constantin şi adinistratorul Grupului de Firme PIC, Liviu Făcăleaţă, au fost eliberaţi vineri seara din Penetenciarul Mărgineni, şi vor fi judecaţi în stare de libertate. „Grupul Penescu” a fost arestat în luna aprilie pentru „Mită în arbitraj”.

287 de zile

287 de zile a fost arestat patronul clubului F.C. Argeş, Cornel Penescu, învinuit de dare de mită unor arbitrii. Luni, 13 aprilie 2009, la 6.00 dimineaţa, „mascaţii” şi procurorii DNA au descins la vila familiei Penescu şi l-au arestat pe principalul finanţator al Argeşului. Vineri, 29 ianuarie  2010, ora 22,35, Cornel Penescu a reintrat pe poarta casei sale. 

A făcut cu mâna şi a lăcrimat…

Cornel Penescu, Gheorghe Constantin şi Liviu Făcăleaţă au părăsit Penitenciarul Mărgineni în jurul orei 21.00. „E frig. S-a făcut, în sfârşit, dreptate. Acum mă duc acasă”, s-a mărginit să spună Penescu, după care s-a urcat în maşină şi a plecat spre Piteşti. La ora 22.20 a ajuns la sediul firmei PIC unde îl aşteptau vreo 30 de angajaţi. „Avea lacrimi în ochi… Cum lăsase el firma, cu peste 4.000 de angajaţi, şi cum era acum, beznă şi pustiu…  A făcut cu mâna angajaţilor care îl aşteptau şi paznicilor de acolo, şi a plecat mai departe, nerăbdător să ajungă cât mai repede acasă. Pe drumul de la Mărgineni la Piteşti nu a vorbit mai mult de 10 minute. Este slăbit, obosit şi bulversat, şi nu l-am sâcâit cu întrebări”, povestea fiul său, Andrei Penescu.

A plâns şi când a ajuns acasă

Ora 22.35. Maşina condusă de Andrei Penescu în care tatăl său era pe scaunul din spate, ajunge acasă. Paznicul deschide grăbit poarta, iar maşina nici nu se opreşte pentru ca proaspăt eliberat, Cornel Penescu să discute cu jurnaliştii care îl aşteptau. Cei doi câini care păzesc vila erau şi ei agitaţi. Chiar dacă era noapte şi maşina în care era patronul Argeşului n-a oprit, s-a văzut pentru o clipă că avea faţa în mâini şi plângea… „Tata vă roagă să îl scuzaţi, dar nu poate să vorbesacă acum. Este foarte obosit şi bulversat. Poate mâine sau zilele viitoare va vorbi cu presa”, a spus Andrei Penescu.

Daniel Bălaşa a venit imediat după patron

Odată cu maşina care l-a adus acasă pe Cornel Penescu a sosit o alta, în care era căpitanul echipei F.C. Argeş, Daniel Bălaşa. Automobilul jucătorului a intrat în curte, şi Bălaşa s-a dus în casă şi a vorbit cu patronul clubului. Nu a zăbovit prea mult, şi după nici 10 minute a ieşit. „Şi noi spunem că acum s-a făcut dreptate. Am vorbit cu domnul Penescu. A spus că îi salută pe băieţi şi îi asigură că de acum înainte va fi bine la echipă şi trebuie să luptăm pentru promovare, pentru că locul nostru este în prima ligă. Suntem bucuroşi cu toţii că este iar în mijlocul nostru”, spunea Daniel Bălaşa.

„I-am adus flori. Mă duc în casă să-l pup”

La numai cinci minute după ce Cornel Penescu a ajuns acasă, o altă maşină a oprit în faţa porţii, şi din ea a coborât doamna Maria Penescu, mama finanţatorului de la F.C. Argeş. Purta un palton de culoare închisă, iar pe cap avea aceeaşi basma pe care o purta şi în timpul verii când venea la Tribunal şi la Curtea de Apel când se judecau cererile de punere în libertate ale lui Cornel Penescu, mereu respinse… În braţe avea un buchet mare de flori. „Am venit la băiatul meu, pupă-l mama! Da, i-am adus flori. Mă duc în casă să-l pup”, spunea doamna Penescu, grăbită să ajungă cât mai repede la fiul său.

A plecat la o cabană

Sâmbătă, 30 ianuarie, când fratele lui Cornel Penescu, Ilie şi-a aniversat ziua de naştere, patronul Argeşului a plecat la o cabană unde se va reface preţ de câteva zile. „Nu are nici telefon, şi poate vorbi, dacă vrea, doar la telefonul mamei mele. Cu siguranţă că în această săptămână, după ce va reveni la Piteşti, va vorbi cu presa şi va reîncepe munca, deoarece avem mult de muncă”, spunea Andrei Penescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email