Pedeliştii îi acuză pe liberali că au „promis unei firme”un teren din domeniul public

Turneul de Tenis care s-a încheiat de curând la Curtea de Argeş a dat naştere multor discuţii. Asociaţia de tenis a solicitat Consiliului Local o suprafaţă de teren pentru a putea amenaja terenuri de tenis şi alte spaţii astfel încât turneul să respecte cerinţele impuse de Federaţia de specialitate. Solicitarea Asociaţiei a fost iniţial respinsă, iar cei care s-au opus au fost liberalii, nemulţumiţi de subţirimea argumentelor aduse şi de unele neconcordanţe între cerere şi ceea ce era pe terenul respectiv. În schimb, cei care au tras cu dinţii ca hotărârea să fie favorabilă Asociaţiei de tenis au fost tocmai consilierii locali, şi nu numai, ai PDL.
„Este o pată de ruşine pe obrazul consilierilor locali PNL care s-au opus acestui proiect de hotărâre. În spate au stat anumite interese meschine. Terenul era promis unei firme din zonă care voia să deschidă un depozit de materiale de construcţii. PNL se opune dezvoltării oraşului. Să ne uităm peste gard de terenurile de tenis, ca să vedem emblema oraşului, ştrandul, o mizerie”, a atacat dur vicepreşedintele PDL, Vasile Sabie, făcând aluzie la faptul că ştrandul e concesionat de liberalul Sorin Sorescu. Sabie a ţinut să menţioneze clar numele viceprimarului Costinel Vasilescu şi pe cel al lui Sorin Sorescu. „Sunt şi alt fel de oameni în PNL. Consilierii ceilalţi, Gheorghe Popa, Nicolae Derviş, Cristian Mitrofan şi Ioan Ghiţă au avut o poziţie corectă”, a mai spus Sabie.
„Mi-e silă să răspund unor asemenea acuzaţii!”
„Chiar îmi era silă să îi răspund domnului respectiv, care a nominalizat o parte din consilierii PNL care au votat pentru concesionarea terenului, ca fiind adevăraţi liberali. Vreau să îi spun domnului că nici măcar nu a fost prezent la şedinţa respectivă, la care nu am participat nici eu nici alţi colegi, deci nu am votat. Nu s-a pus problema ca noi să împiedicăm acea concesiune. Noi am vrut doar ca să se respecte legea şi să vedem acele contracte care presupun modernizarea bazei. S-a şi dovedit ulterior că avem dreptate, pentru că s-a predat un teren care nu aparţinea primăriei, pentru că încă nu fusese preluat de la Colegiul Naţional „Vlaicu Vodă”. Mai mult, terenul a fost concesionat fără un inventar al bunurilor existente acolo. 6.000 de metri pătraţi de teren daţi moca nu înseamnă nimic? Acum trei ani în zonă trenul s-a vândut 105 euro/mp. Toţi cei care au votat pentru această concesiune şi pentru binele municipiului, au uitat când erau cu mâinile pe sus atunci când s-a decis scumpirea apei. Sper ca măcar să nu se fi omis în contractul de concesiune ca atunci când elevi de la un liceu sau o şcoală din municipiu au nevoie de terenuri, să beneficieze de el gratis, aşa cum am dat terenul”, a declarat Costinel Vasilescu, în cadrul unei conferinţe de presă. În ceea ce priveşte acuzaţia că liberalii ar fi promis unei firme terenul, Vasilescu a spus – „Acestea sunt doar ştrengării. Pentru ca acolo să fie construit un depozit de trebuia schimbată destinaţia terenului respectiv, iar domnul care a fost consilier ar trebui să ştie acest lucru”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email