Pe strada Valea Iaşului se reface carosabilul peste conducte de apă vechi de 50 de ani

Cristian Mitrofan crede că „trebuie să stopăm lucrările acolo până când rezolvăm problemele la reţeaua de apă!”

Proiectul prin care strada Valea Iaşului se reabilitează total este în plin proces de implementare. Vă reamintim că  lucrările au început pe str.Valea Iașului pe sensul Curtea de Argeș-Câmpulung prin amenajarea rigolelor de scurgere a apelor pluviale, trotuar cu pavele din beton, acostament din beton și podeţe de intrare în gospodării.  De asemenea, la intersecția străzilor Valea Iașului-Albeşti se va executa un  sens giratoriu. Partea carosabilă a străzii va fi frezată  5 cm și apoi se va așterne covor asfaltic în grosime de 10 centimetri pe o lungime de 1,775 kilometri.

Licitaţia pentru „Reabilitare drum strada Valea Iaşului”, cu o valoare  a contractului de 6,751,055.1 lei (fără TVA), a fost câştigată de asocierea  S.C. COMESAD DRUMURI S.R.L (lider de asociere) și S.C. REPARAȚII MODERNIZĂRI RETEHNOLOGIZĂRI ARGEȘ S.R.L. (asociat). Lucrările care vor fi făcute presupun frezarea stratului de asfalt actual pe o grosime de 4 centimetri şi aşternerea a două straturi noi. De asemenea, în cadrul investiţiei se vor amenaja parcări şi staţii pentru mijloacele de transport în comun, se vor face racorduri  cu 13 drumuri laterale pe diferite lungimi, trotuare şi acces la proprietăţi, ridicarea şi aducerea la cotă a capacelor pentru căminele de canalizare, alimentarea cu energie electrică a iluminatului din sensul giratoriu care va fi amenajat în zonă, realizarea de semnalizări şi marcaje rutiere.

Mai întâi, infrastructura de apă canal

Toate bune şi frumoase, numai că abia au început lucrările, că problemele au şi apărut. Cea mai mare dintre ele este constituită de conductele de apă care sunt vechi de 50 de ani şi peste care se toarnă asfalt şi se fac rigole. Doar săptămâna trecută au avut loc avarii în zonă la reţeaua de apă, dar bani pentru conducte noi nu sunt, au spus reprezentanţii societăţii de apă şi canalizare. „Trebuie să stopăm lucrările acolo până când rezolvăm problemele la conductele de apă, nu se poate să spargem asfaltul proaspăt pus, aşa cum s-a făcut de atâtea ori la Curtea de Argeş. Infrastructura de apă canal trebuie să fie bună ca să punem apoi asfalt”, a propus consilierul local Cristian Mitrofan, preşedintele PNL Curtea de Argeş.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email