Pe strada Valea Iaşului lucrările sunt în grafic

În acest an sunt alocaţi 3 milioane de lei pentru refacerea zonei

Pe strada Valea Iaşului, intrarea în Curtea de Argeş dinspre comună, se lucrează intens. Societatea piteşteană COMESAD pune în practică un proiect de modernizare a zonei iar lucrările sunt în grafic, spun reprezentanţii Primăriei. Pentru acest an admnistraţia locală a alocat 3 milioane de lei pentru lucărări, iar banii aproape că s-au cheltuit. După turnarea covorului asfaltic se vor face şi ultimele plăţi. Constructorul a făcut rigolele, trotuarele, intrările pe străduţele laterale, iar toate arată bine. „Dom’le, e frumos. Era vai de capu nostru, gropi în asfalt de când s-a făcut canalizarea, de mulţi ani, trotuare sparte. Acum arată bine”, ne-a spus un locuitor al unui bloc de pe această stradă.

Mai greu la sensul giratoriu

Licitaţia pentru „Reabilitare drum strada Valea Iaşului”, cu o valoare  a contractului de 6,751,055.1 lei (fără TVA), a fost câştigată de asocierea  S.C. COMESAD DRUMURI S.R.L (lider de asociere) și S.C. REPARAȚII MODERNIZĂRI RETEHNOLOGIZĂRI ARGEȘ S.R.L. (asociat). Lucrările care vor fi făcute presupun frezarea stratului de asfalt actual pe o grosime de 4 centimetri şi aşternerea a două straturi noi. De asemenea, în cadrul investiţiei se vor amenaja parcări şi staţii pentru mijloacele de transport în comun, se vor face racorduri  cu 13 drumuri laterale pe diferite lungimi, trotuare şi acces la proprietăţi, ridicarea şi aducerea la cotă a capacelor pentru căminele de canalizare, alimentarea cu energie electrică a iluminatului din sensul giratoriu care va fi amenajat în zonă, realizarea de semnalizări şi marcaje rutiere.

Cei care lucrează, de la COMESAD, sunt oamenii serioşi, spun reprezentanţii Primăriei, iar primarul Panţurescu s-a declarat mulţumit de calitatea lucrărilor.

Probabil că la început de decembrie lucrul se va opri, din cauza vremii dar şi pentru că nu mai sunt bani în acest an pentru acest proiect, întrucât pe 2019 au fost alocate trei milioane de lei pentru lucrări. Ce a rămas a mai dificil, pentru că se ajunge în zona pieţei Ivancea, acolo unde va fi amenajat un sens giratoriu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email