Pe strada Traian trotuarele sunt blocate de maşini

Strada Traian, care face legătura între intersecţia Făgăraş şi intersecţia de la magazinul Vidraru, este una dintre cele mai circulate din municipiul nostru. Aici trotuarele sunt ocupate în permanenţă de maşini parcate la întâmplare, iar pietonii sunt nevoiţi să facă un adevărat slalom printre autoturisme. De multe ori oamenii sunt nevoiţi să meargă chiar pe stradă, putând fi oricând loviţi de maşini. Cu toate acestea tot şoferii sunt cei mai nemulţumiţi şi nu ezită să îi înjure pe cei care merg pe marginea străzii, pentru că pur şi simplu nu au pe unde se deplasa. „Merg pe stradă pentru pe trotuar nu am pe unde. Uitaţi-vă cum sunt parcate aceste maşini. La noi, ca simpli pietoni, nu s-a gândit nimeni. Trotuarul e pentru oameni nu pentru maşini. Ar trebui ca parcarea să fie interzisă aici. Şi aşa este o zonă aglomerată şi de abia ai loc să te mişti”, ne spune Mirela Iorga, din municipiu.

„Ce vină avem noi, dom’ne, dacă mergem pe trotuar?”

Oamenii ne-au spus că de multe ori erau să fie loviţi de şoferii care trec cu viteză pe stradă. Mai mult, aceştia i-au înjurat pe pietoni şi nu de puţine ori au fost la un pas să îi ia la bătaie. „Ce vină avem noi, dom’ne, dacă mergem pe trotuar? Nu avem aripi ca să zburăm, trebuie să mergem şi noi pe undeva. Am văzut cum se enervează şoferii şi cum claxonează când mai merge cineva pe stradă. Pe cei mai în vârstă mai au puţin şi îi bat. Aşa se întâmplă dacă nu se respectă legea. Să vină cei de la Poliţie şi să vadă cum sunt parcate maşinile. Lor li se pare normal?”, se întreabă Mircea Bădescu. Pe strada Traian se află şi unul din corpurile Şcolii Generale „Carol I”. Elevii care învaţă aici pot fi în orice moment victimele unui accident de circulaţie. Nici copiii nu cum să meargă pe trotuar, pentru că acesta este blocat de maşini. „Păi aşa este în ţara asta. Trebuie să se întâmple o nenorocire ca să facă cineva ceva. Cei de la Poliţie nu au şi ei copii, nu se gândesc că pot fi loviţi de maşini? Este un dezastru oraşul acesta. Fiecare face orice fără a fi tras la răspundere. E o problema gravă ceea ce se întâmplă aici”, spune Dan Petre.

„Nu e nici vina noastră că nu există locuri de parcare suficiente”

Şoferii, la rândul lor, spun că parchează maşinile pe trotuar pentru că în zona respectivă nu există locuri de parcare suficiente. „Spuneţi unde să las maşina dacă am treabă în piaţă sau aici la magazine. Asta este situaţia. Nu e nici vina noastră că nu există locuri de parcare suficiente. Să se facă parcări unde să lăsăm maşinile. Eu nu las maşina foarte mult timp aici, decât câteva minute, până îmi rezolv problemele. E adevărat că nu au pe unde să treacă pietonii”, recunoaşte Marius, unul dintre argeşenii care şi-a parcat maşina pe trotuar. Până se va rezolva această problema cu siguranţă va mai trece o vreme, iar pietonii îşi vor continua aventura mergând pe stradă sau printre maşinile parcate pe trotuar. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email