Pe strada milionarilor în euro nu s-a mai făcut nimic de 30 de ani

Pe strada Industriilor îşi au sediul câteva dintre cele mai puternice companii din Curtea de Argeş, şi putem nominaliza doar RMR şi Alfacon. Societăţile contribuie anual cu milioane de lei noi la bugetul local din taxele şi impozitele plătite, inclusiv din salariile angajaţilor. De ani de zile însă strada nu a mai fost băgată în seamă de autorităţi şi a ajuns poate cea mai distrusă din municipiu, şi asta nu e lucru puţin având în vedere faptul că la Curtea de Argeş infrastructura rutieră este la pământ.
Probe speciale pentru concursuri auto
Ar fi potrivit ca Primăria să iniţieze un concurs automobilistic pe strada Industriilor, cu probe de macadam chiar, dacă tot nu asfaltează zona. Asfaltul e brăzdat de şanţuri adânci, de-a lungul şi de-a latul, iar pe alocuri sunt şi gropi separate, lângă care tronează grămezi de nisip. E un dezastru total care însă nu pare să-i deranjeze pe şefii administraţiei publice locale. Nu sunt sute de case acolo, care să aducă sute de voturi, dar sunt cetăţeni care îşi strică maşinile când vin sau pleacă de acasă.
La dezbaterea publică a bugetului pe 2014, care a precedat şedinţa Consiliului Local la care a fost adoptat bugetul municipiului, a participat şi Mihai Badea, directorul RMR. El le-a cerut consilierilor să ia în seamă şi strada Industriilor atunci când stabilesc investiţiile pe acest an. „Sunt purtătorul de cuvânt al străzii Industriilor, ai mai multor societăţi economice şi ai locuitorilor celor aproximativ 40 de case. Am înaintat Consiliului Local o solicitare în legătură cu această stradă care a fost spartă de trei ori. De 30 de ani nu s-a mai făcut nimic acolo. A fost betonată în 1976. Merită făcută, mai ales acum că Serviciul Public de Gospodărie Comunală a fost degrevat de 37 de kilometri de stradă (prin asfaltarea acestora din fonduri europene – n.a.). Noi, RMR, contribuim serios la bugetul local”, a spus Mihai Badea. Primarul Diaconu i-a răspuns că „în 2013 au scăzut încasările din zona aia cu 21 de milioane de lei”, şi atât.
„Se zgâlţâie patul cu mine!”
Locuitorii străzii Industriilor sunt extrem de supăraţi din cauza halului în care arată carosabilul. „Nu ştiu să se fi asfaltat vreodată strada asta şi stau aici de aproape 20 de ani. E vai de maşinile noastre şi vai de noi. Aştia de la Primărie nu ştiu decât să ne ia banii”, ne-a spus ieri un bărbat furios care avea în curte o maşină scumpă.
O doamnă care şi-a construit casa în 1960 era la fel de supărată. „Au băgat în aprilie canalizare şi gropile au rămas la fel. Aproape că nici cu piciorul nu mai poţi să mergi bine pe stradă”, ne-a spus femeia care a mărturisit că „atunci când trec maşinile mari se zgâlţâie patul” cu ea.
Străzile nu pot fi asfaltate din cauza podului de la Valea Danului
Ioan Ghiţă, directorul Serviciului Public de Gospodărie Comunală, spune că totuşi strada Industriilor ar fi în programul de lucrări al Serviciului pe anul acesta. „E la reparaţii strada Industriilor, dar nu ştiu cum o să facem, mă rog la Dumnezeu să dea drumul la podul de la Valea Danului”, ne-a spus ieri Ghiţă. După cum aşi aflat din ziarul nostru, accesul la staţia de asfalt a municipiului este blocat din cauza faptului că podul de la Valea Danului, singura cale de acces la staţie, are restricţii de tonaj. „S-au făcut lucrări acolo la pod şi nu înţeleg de ce nu dau drumul, ca să ajungem şi noi la staţie”, spune Ioan Ghiţă.
Prin urmare, teoretic, strada Industriilor ar putea fi reparată. Practic, lucrurile sunt complicate, căci dacă nu vor fi ridicate restricţiile podul nu va putea fi tranzitat de maşinile cu asfalt, iar lucrările, inclusiv cea de pe strada Industriilor, ar fi blocate. Având în vedere experienţele anterioare ale altor străzi la fel de distruse, e foarte probabil ca Industriilor să mai rămână încă cel puţin un an la fel. Adică, unde au trecut 30 de ani ce mai contează unul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email