Pe strada Groape, Asfaltul nou, plin de găuri prin care ţâşneşte apa

Modul în care au fost reabilitate străzile incluse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) i-a nemulţumit pe argeşeni. Străzile înguste, trotuarele inutile şi bordurile prea înalte sunt doar câteva dintre necazurile pe care le au cetăţenii care locuiesc pe străzile care au fost modernizate recent.
„Asfaltul s-a umflat din cauza apei”
Deşi nu au trecut decât câteva luni de la încheierea lucrărilor, mai mulţi cetăţeni care locuiesc pe strada Groape din municipiul nostru ne-au semnalat probleme cu care se confruntă. Oamenii spun că rigolele au fost construite degeaba, având în vedere că apa se scurge pe stradă, iar din această cauză au apărut găuri în asfalt. Mai mult decât atât, în anumite zone, s-au format găuri în asfalt prin care apa ţâşneşte cu putere la suprafaţă. „Nu degeaba în spune strada Groape! Se văd deja găurile din asfalt, prin care apa iese la suprafaţă”, spune o femeie care locuieşte în zonă. „Nici nu vă imaginaţi ce se întâmplă aici când plouă. Toată apa se scurge pe stradă. Se vede clar cum curge mai multă pe stradă, decât prin rigole. Asta e lucrare făcută acum nici un an de zile. Este bătaie de joc. Măcar să vină să refacă asfaltul unde s-a stricat”, spune o altă femeie.
Maşinile mari nu mai au unde să întoarcă
Totodată, din cauza faptului că apa se scurge chiar şi pe sub stratul de asfalt, acesta s-a „umflat” şi a creat mai multe denivelări pe carosabil. „Apa curge pe sub asfalt. S-au umflat aici la mine în faţa casei, dar şi mai jos pe stradă”, spun alţi cetăţeni, care locuiesc pe strada Groape. Oamenii stau cu teamă şi din cauza unui stâlp de telegraf, care, potrivit acestora, „stă să cadă”. „Au săpat până în mal şi la baza stâlpului. Ne este frică să nu cadă peste drum. Am vorbit cu cei de la Electrica, dar au spus că nu este din vina lor. Trebuie făcut ceva”, mai spun oamenii.
Pentru că strada este îngustă, oamenii solicită autorităţilor să amenajeze în zonă un loc unde să poată să întoarcă maşinile, mai ales în cazul în care ar avea nevoie de intervenţia pompierilor sau chiar a unei ambulanţe. „Maşinile mari nu mai au unde să întoarcă, pentru că nu mai este loc. Se chinuiesc cei care vin cu maşina de gunoi să întoarcă, pentru că spaţiul este redus. Nu vreau să mă gândesc ce se poate întâmpla dacă avem nevoie de pompieri sau ambulanţă. Vrem să fie amenajat un loc unde aceste maşini să poată întoarce. Este un spaţiu aici, unde poate fi făcut un astfel de loc”, spun cetăţenii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email