„Pe strada Fabricii, terenurile şi casele au fost scoase din intravilan!”

Un cetăţean  care a fost prezent la dezbaterea publică a bugetului local pe acest an a ridicat o problemă delicată – terenuri scoase abuziv din intravilanul oraşului şi trecute în extravilan. „Locuiesc pe strada Fabricii, iar terenul meu a fost trecut în extravilan. Am şi casă acolo, şi vecinii mei au păţit la fel, s-au trezit cu terenurile şi casele trecute în extravilan”, a afirmat bărbatul. El a cerut un termen pentru rezolvarea problemei, pentru că a început să construiască o casă şi a dat un avans pentru lucrări”. Nimeni nu i-a putut da un termen, dar primarul Panţurescu i-a spus că Planul Urbanistic General, abia finalizat, va fi actualizat. „Eu încerc acum să refac lucrurile pe care alţii le-au stricat acum 11 ani”, a spus edilul.

10 ani s-a lucrat la Planului Urbanistic General

Din 2010 până în 2018 o firmă a lucrat la reactualizarea Planului Urbanistic General (PUG) al municipiului Curtea de Argeş. Consilierul local Ionel Păunescu a spus la o şedinţă de Consiliu că „PUG-ul nu a fost bine actualizat”, iar primarul Panţurescu a confirmat. „Sunt 6-7 probleme de terenuri care au fost trecute din intravilan în extravilan. Se face PUG-ul de multă vreme, şi vom corecta.  Nu mai găseam nici firma care l-a făcut”, a spus primarul Constantin Panţurescu.

Firma cu care administraţia locală a încheiat un contract în 2010 pentru actualizarea Planului Urbanisitc General este SC Toping Company SRL. Pe la începuturile colaborării cu administraţia locală arhitectul Lucian Enache, cel care se ocupa de elaborarea documentului, a tot venit la şedinţele de Consiliu Local pentru a le spune aleşilor care vor fi modificările făcute prin noul PUG. El vorbea despre hoteluri de cinci stele la Curtea de Argeş, despre o şosea de centură absolut obligatorie, etc. Vizitele sale s-au rărit ulterior până când nu au mai avut loc, dar PUG-ul nu înainta deloc, astfel încât din 2011 până în 2019 din buget s-au plătit zeci de mi de lei pentru actualizarea Planului Urbanistic General. Acum am aflat că, deşi a durat atât, nici măcar nu a fost făcut bine. Cetăţenii care s-au trezit cu terenurile scoase din intravilan peste noapte, fără vreo justificare sau bază legală, vor să acţioneze în judecată vinovaţii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email