Pe strada Episcop Nichita, stâlpii iluminatului public, strâmbi şi fără becuri

„Dați la ziar că în Curtea de Argeș asociațiile de locatari au obligația de a înlocui iluminatul stradal atunci când un idiot sau natura distruge un bec. În spate pe Episcop Nichita aşteptăm schimbarea unui bec de 6 luni, au pus ascociaţia să îl schimbe, fiindcă au constatat șmecherii că este vandalism și trebuie plătit de asociație. Nu se poate așa ceva, nu este pic de lumină. De când trebuie asociația să stea paznic la ordinea publică sau să plătească asociația becuri pe stradă?! Au schimbat iluminatul pe stradă cu niște rahaturi de becuri montate prost și când a bătut vântul toate s-au strâmbat și poate ăsta a căzut”, ne-a scris un cititor pe pagina de facebook a ziarului. Problema semnalată de el este cât se poate de reală. Pe strada Episcop Nichita e beznă  iar stâlpii iluminatului public sunt strâmbi. Unii, din cauza vântului puternic, alţii, pentru că cineva a proptit maşina în ei. Oricum ar fi, de schimbarea becurilor şi a lămpilor se ocupă serviciul de iluminat public al Primăriei, şi nu asociaţiile de locatari.

S-a făcut o sesizare în noiembrie. Degeaba. E nevoie de cerere!

Locatarii spun că au făcut o sesizare la Primărie din luna noiembrie, dar niciun bec nu a fost schimbat. Mai mult decât atât, cineva de la Primărie le-a spus că se ard prea des becurile şi că asociaţia de proprietari trebuie să le schimbe, pe cheltuiala locatarilor blocurilor. De la Primărie am aflat că într-adevăr a fost trecută o sesizare în caietul de la registratură legată de becurile arse, dar nu s-a mers mai departe, adică, în stilul birocratic cunoscut în toate instituţiile, să se facă şi o cerere de schimbare a becurilor pe strada care este, evident, domeniu public, şi de care nu locatarii blocurilor trebuie să aibă grijă, nici de ea, nici de ce este pe ea, cum ar fi stâlpii de iluminat şi becurile de pe ei.

Trebuie ştiut că daca sunt probleme cu iluminatul public pe străzi sau în cartiere, administratorul asociaţiei de locatari (proprietari) trebuie să facă cerere la Primărie pentru ca becurile să fie schimbate. Un lucrător al instituţiei, împreună cu reprezentanţii firmei de la care Primăria a închiriat utilajul folosit la această activitate, merg la locul solicitat şi montează becuri noi. Este responsabilitatea Primăriei, nu a asociaţiilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email