Pe strada Episcop Nichita – Bloc în flăcări de la o afumătoare

Mai mulţi locatari ai blocului A27 de pe strada Episcop Nichita au fost evacuaţi, sâmbătă, după ce acoperişul imobilului a luat foc, iar zece persoane au suferit atacuri de panică şi s-au intoxicat cu fum, în timp ce o femeie a fost transportată la spital cu arsuri la picioare. Sute de argeşeni s-au adunat în zonă, să vadă ce se întâmplă cu acoperişul din care ieşeau flăcări. Oamenii erau speriaţi. „Am simţit miros de fum şi am ieşit repede din casă, că mi-a fost frică”, ne-a spus o femeie care locuieşte în blocul vecin. „Am ieşit pe balcon şi am văzut flăcări la blocul de lângă mine. Normal că mi-a fost frică”, ne-a povestit un cetăţean.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, incendiul ar fi izbucnit de la o afumătoare improvizată în podul blocului, unde o locatară afuma carne de porc.
70 de porumbei arşi
“Sub acoperişul blocului era amenajat un loc special pentru a afuma carne, probabil că de acolo s-a iniţiat incendiul. Acolo erau şi adăposturi pentru porumbei, care au fost distruse în totalitate. 70 de păsări au pierit în flăcări, iar 130 de metri pătraţi de acoperiş au ars. Trei autospeciale cu apă şi spumă şi una cu scară au intervenit la faţa locului, unde au fost chemate Ambulanţa şi SMURD. Toţi locatarii de pe scară au fost evacuaţi, iar zece persoane au suferit atacuri de panică şi s-au intoxicat cu fum, în timp ce o femeie a fost transportată la spital cu arsuri la picioare. Ea a primit îngrijiri medicale, dar nu necesită internarea”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, Mădălina Epure.
Intervenţia pompierilor a fost îngreunată de maşinile parcate în jurul blocului, iar două echipe de la companiile de electricitate şi gaz au întrerupt utilităţile pe parcursul intervenţiei pompierilor.
Pompierii şi Poliţia au deschis anchete pentru a stabili cu exactitate cauza incendiului, iar femeia care a lăsat focul nesupravegheat va plăti pagubele provocate de flăcări.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email