Pe principiul „să nu ne luăm doar o ţeapă când putem lua mai multe”, firma care a făcut aşa-zisele parcuri face şi studiul pentru canalizare

Velb Intermed a dat înapoi 85.470 lei reprezentând contravaloarea lucrărilor plătite dar neexecutate la parcul împărţit în două, dar a primit alţi 79.000 de lei pentru un studiu de fezabilitate

Municipiul Curtea de Argeş a decis să amenajeze canalizarea menajeră pe mai multe străzi. Ca să respecte legea, Primăria a atribuit direct prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) contractul pentru  „Studiu fezabilitate – Canalizare menajera străzile Cuza Vodă, Lt. Pavelescu, progresului şi Valea Danului” unei mai vechi cunoştinţe, SC Velb Intermed SRL. Valoarea contractului este de 79.000 de lei.

Se pare că cel mai bun partener de afaceri al Velb Intermed a fost Primăria Curtea de Argeş. Conform termene.ro. firma a avut în 2012 un singur contract cu o instituţie de stat, Primăria Curtea de Argeş, de unde a luat aproape un milion de lei pentru amenajarea parcului împărţit în două, la Centrul de Cultură şi Arte şi lângă sala de sport. În 2016, aceeaşi firmă a avut tot un singur contract, cu aceeaşi Primărie, în valoare de 79.000 de lei.

Parcurile au fost făcute prost

Scandalurile legate de celebrul parc de la Curtea de Argeş a ţinut prima pagină a presei locale mult timp. După cum ziarul nostru v-a informat, proiectul „Îmbunătăţirea calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi, municipiul Curtea de Argeş, judeţul Argeş”, finanţat prin Programul naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi – Fondul de Mediu, depus spre evaluare în octombrie 2009 a obţinut finanţare. Hotărârea de Guvern nr. 110 din 2011, care prevede localităţile pentru care au fost aprobate proiectele de mediu, scrie şi despre Curtea de Argeş, proiectul obţinând o finanţare de 1,4 milioane de euro. Această sumă vine de la fondul de mediu, cofinanţarea locală fiind de 100.000 de euro. La licitaţia pentru lucrări s-au înscris şase firme, iar după multe contestaţii şi amânări, contractul a fost atribuit S.C. VELB INTERMED SRL, din Bucureşti, pentru o valoare a lucrărilor de  967,244.66 lei.

Curtea de Conturi confirmă

Parcul construit în două locaţii din Curtea de Argeş a fost băgat în inventarul domeniului public cu o valoare de 1,403,412.03 lei. „Spaţiul verde”, care numai verde nu e, de lângă Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu”, are o suprafaţă de 6207 metri pătraţi, şi o valoare de inventar de 891,148.7 lei, iar „spaţiul verde” din zona sălii de sport are o suprafaţă de 3568 metri pătraţi şi o valoare de inventar de 512,263.33 lei. Comisia de recepţie, care a constatat că „au fost realizate lucrările conform proiectului tehnic”, a fost formată din Constantin Porceanu, preşedinte,  Constantin Teodorescu, Dumitru Florian, Daniela Avram, Marin Marin, Ortansa Bara, diriginte de şantier, Velciu Bogdan Mihail, reprezentantul constructorului, Mirela Tudor, reprezentantul proiectantului.

 

În raportul Curţii de Conturi asupra finanţelor locale din 2014 ale Primăriei Curtea de Argeş este menţionat şi numele Velb Intermed. Inspectorii Curţii au ajuns la concluzia că „au fost efectuate plăţi nelegale în sumă estimată de 85.470 lei reprezentând contravaloarea cantităților de lucrări facturate, acceptate la plată, dar neexecutate la obiectivul de investiții „Servicii de proiectare, detalii de execuție și lucrări – Amenajare zonă verde în Municipiul Curtea de Arges”, pentru care au fost calculate majorări de întârziere în valoare totală de 10.256 lei. Societatea a dat banii înapoi, dar acum mai recuperează ceva din pagubă cu studiul pentru canalizare, dacă nu cumva, la un viitor raport al Curţii, va da iarăşi bani înapoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email