Situaţia economică la nivel naţional arată aşa cum ştim cu toţii, iar la nivel local se vor simţi cât de curând efectele măsurilor anunţate acum câteva zile. Cum la Curtea de Argeş şomeri sunt mulţi, bugetari şi pensionari, de asemenea, dacă vor scădea veniturile acestor categorii de persoane vom avea cu toţii de suferit.
În acest context, cheltuirea cu mare responsabilitate a banului public e o chestiune de bun simţ, cel puţin. Mă îndoiesc că pensionarii, spre exemplu, se vor consola în faţa fântânilor arteziene pe care municipalitatea plănuieşte să le pună în funcţiune cu un miliard de lei. Nu cred că angajaţii Primăriei se vor uita pe geam la fântâna din faţa instituţiei şi le va trece supărarea că li s-a micşorat salariul. Fireşte că dacă aceste fântâni nu vor fi făcute, banii economisiţi nu vor duce la creşterea la loc a salariilor bugetarilor din Curtea de Argeş. Dar aceşti oameni trebuie să vadă că sacrificiul lor nu e zadarnic, trebuie să fie convinşi că acolo unde se face economie cu banii lor, alţii nu fac risipă cu banii noştri, ai tuturor.
Cred că reabilitarea fântânilor arteziene la Curtea de Argeş, cu un miliard de lei vechi, nu este o investiţie de natură să dezvolte oraşul sau să-l facă mai atractiv pentru turişti. Să fim serioşi. Credeţi că turiştii vor vedea fântâna din fuga lor din faţa câinilor vagabonzi? Sau, sunteţi de părere că cei care vor veni la Curtea de Argeş să vadă Mănăstirea, spre exemplu, vor avea ochi pentru fântânile arteziene ale municipiului, dacă acestea sunt înconjurate de gunoaie?! Cu siguranţă să „efectul” artistic al acestora va fi zero. În schimb, cu un miliard se pot face multe în oraş. Nu se pot răsturna munţii, pentru că, în fond, un miliard pentru o localitate cum este a noastră nu înseamnă prea mult, dar câteva lucruri mici dar importante pot fi făcute.
Spre exemplu, putem plăti nişte medici veterinari care să sterilizeze câinii comunitari, astfel încât cazul profesoarei muşcate de un câine, posibil turbat, caz despre care aţi aflat din numărul de ieri al ziarului nostru, să nu se mai repete. Cu siguranţă mai puţin de un miliard de lei ar costa adunarea gunoiului de pe Bulevard şi desfiinţarea gropii de gunoi improvizate de pe principala arteră a oraşului. Şi nu în ultimul rând, cu un miliard putea fi amenajată cât de cât parcarea din faţa Mănăstirii, astfel încât banii pe care îi lasă turiştii să intre în bugetul local, nu în alte părţi.