Pe 31 ianuarie aflăm cine construieşte autostrada Piteşti – Curtea de Argeş

Ultimul termen anunţat de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru desemnarea câştigătorului licitaţiei pentru secţiunea 5 a autostrăzii Piteşti – Sibiu, adică Piteşti – Curtea de Argeş, este 31 ianuarie. Potrivit sistemului electronic de achiziţii publice, stadiul actual al licitaţiei aflate în desfăşurare este evaluarea financiară. În decembrie, la Curtea de Argeş a avut loc dezbaterea publică pe tema acorduluide mediu, dezbatere la care au venit fix doi cetăţeni, iar la începutul anului Agenția Națională pentru Protecția Mediului a publicat proiectul acordului de mediu pentru întreaga autostradă Pitești-Sibiu. Aşadar, teoretic cel puţin, nu mai sunt obstacole în anunţarea câştigătorului şi demararea  primelor activităţi. Oricum, au anunţat reprezentanţi ai CNAIR, 2019 este anul în care se fac proiecte, abia în 2020 urmând să înceapă efectiv lucrările, asta în cel mai bun caz. Din 2008 se tot vorbeşte că lucrările la autostrada Piteşti – Sibiu, implicit Piteşti –Curtea de Argeş, vor începe astfel încât ar fi trebuie să fie terminată toată până acum.

Vă reamintim că licitaţia a fost anunţată în iulie 2017 şi a avut loc în octombrie.  Iniţial, termenul pentru anunţarea câştigătorului a fost 15 februarie 2018, dar a fost prelungit de şapte ori.

Până pe 27 octombrie 2017 au fost depuse opt oferte pentru secţiunea autostrăzii cuprinsă între Curtea de Argeş şi Piteşti (30,35 km) şi cu o valoare estimată a contractului de 1,83 miliarde de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email