Pe 25 septembrie, mii de argeşeni sunt aşteptaţi la acţiuni de ecologizare

Mii de argeşeni sunt aşteptaţi sâmbătă, 25 septembrie, la acţiunile de ecologizare a judeţului, programate să se desfăşoare în cadrul proiectului „Let’s Do It, Romania!”. Voluntarii sunt aşteptaţi, încă de dimineaţă, la punctele de înregistrare stabilite, adică la sediile primariilor din fiecare localitate şi la sediul Instituţiei Prefectului din Piteşti. După înregistrarea celor care nu s-au înscris online şi formarea sau completarea echipelor de curăţenie se va trece la operaţiunea de strângere a gunoaielor. Înainte de a pleca pe teren, voluntarilor li se vor prezenta normele de siguranţă, precum şi instrucţiunile de colectare selectivă. La finalizarea curăţeniei, liderii fiecărei echipe vor comunica responsabilului din partea primăriei numărul de saci strânşi, iar acesta se va ocupa de transportul deşeurilor la baza de stocare. În judeţul Argeş s-au distribuit deja 20.000 de saci menajeri şi 5.000 de perechi de mănuşi, până pe 25 septembrie inclusiv urmând să se mai distribuie încă 10.000 de saci şi 3.000 de perechi de mănuşi. Întrucât este posibil ca acestea să fie insuficiente, organizatorii au anunţat ieri că încurajează echipele care au posibilitatea să achiziţioneze în mod direct saci menajeri şi mănuşi.

Smiley şi-a anunţat participarea la acţiunea din Argeş

Potrivit organizatorilor, la acţiunea de ecologizare din Argeş şi-a anunţat participarea şi Smiley, care se numără printre susţinătorii proiectului „Let’s Do It, Romania!”. Artistul afirma recent că a fost atras de faptul că acţiunile vor implica în special de tineri. “Eu sunt adeptul muncii în echipă, pentru comunitate şi în comunitate”, a explicat Smiley. Printre voluntarii din Argeş se numără, pe lângă elevi şi studenţi, angajaţi din administraţia locală, de la instituţii deconcentrate sau de la societăţi care sponsorizează acţiunea, deţinuţi de la Penitenciarul Colibaşi şi jandarmi.
Parcul „Fântâna lui Manole”, curăţat de voluntari
La acţiunea „Let’s do it, Romania” s-au alăturat şi reprezentanţii Centrului de Informare Europe Direct, din cadrul Primăriei municipiului Curtea de Argeş împreună cu voluntarii care au participat şi la alte acţiuni de ecologizare. „Noi, împreună cu voluntarii noştri mai vechi, elevii clasei a V- a de la Şcoala Generală „Regina Maria”, însoţiţi de dirigintele Vasile Predan, vom merge să ecologizăm parcul Fântâna lui Manole. Ne-am decis să curăţăm bazinul acela mare din parc, pentru că este plin de mizerie. Domnul Nastea ne-a pus la dispoziţie doi oameni, unelte şi un tractor care ne vor fi de folos. Însă, eu vreau să îi anunţ pe cei care vor să ni se alăture să vină sâmbătă la ora 09:00 la Primărie. Aşteptăm câţi mai mulţi voluntari. Vom împărţi şi pliante şi alte materiale informative”, a spus Marian Negoi, coordonator centru Europe Direct.

Copiii cu dizabilităţi s-au alăturat proiectului naţional

În cadrul acţiunii „Let’s do it Romania!” s-au înscris şi 31 de membri de la Centrul de Zi „Marina”, din Curtea de Argeş. „Ne-am înscris şi noi pe site pentru că vrem să contribuim la protejarea mediului înconjurător. Vor participa la acţiune 14 cadre didactice, 5 membrii de la Fundaţia Hand-Rom şi 12 elevi cu dizabilităţi. Nouă ne-au fost repartizate grămezile de gunoi din zona Brăteşti. Astfel, noi încercăm să schimbăm atitudinea cetăţenilor prin implicarea noastră directă în aceste acţiuni de ecologizare şi prin derularea unor activităţi de conştientizare a importanţei protejării mediului”, a spus Marian Petrescu, reprezentantul Centrului de Zi „Marina”. Astfel, prin implicarea lor în acest proiect, copiii cu dizabilităţi vor să demonstreze că şi lor le pasă de mediul înconjurător. „Implicarea noastră în acest proiect are ca obiectiv general menţinerea, prevenirea problemelor de mediu ale viitorului şi promovarea activităţilor de conservare şi a perpetuării şi dezvoltării acestui tip de iniţiative. De asemenea, am considerat că trebuie să ne implicăm pentru a demonstra celorlalţi că aceşti copii înţeleg mai mult decât acei cărora nu le pasă de ceea ce ne înconjoară”, a spus Mariana Petrescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email