Pădurile şi terenurile Arhiepiscopiei, exploatate numai cu acordul scris al Centrului Eparhial

La Reşedinţa Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, Permanenţa Eparhială, împreună cu protopopii, secretarii şi contabilii de la cele şapte protoierii ale Eparhiei, s-au întrunit zilele trecute în şedinţă administrativa de lucru, sub preşedenţia Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Calinic, informează Biroul de presă al instituţiei. Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe puncte interesante atât pentru clerici dar şi pentru mireni, pentru că hotărârile luate afectează, într-un fel sau altul viaţa comunităţilor locale.
Preoţii pot pleca în străinătate numai cu aprobarea scrisă a Arhiepiscopului
Astfel, preoţii trebuie să facă o situaţie a terenurilor arabile, păşunilor, fâneţelor şi a terenurilor forestiere ale parohiilor, a căror exploatare se va face strict cu acordul scris al Centrului Eparhial. În acest scop, preoţii parohi vor lucra împreună cu membrii Consiliului Parohial, fiind ajutaţi în problemele financiar-contabile ale parohiei de către epitrop, conform atribuţiilor din Statutul pentru Organizarea şi Funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române.
Personalul angajat al Eparhiei nu poate să plece în străinătate fără aprobarea scrisă a Chiriarhului. Conform deciziilor luate la întrunirea menţinonată, preoţii vor afişa programul cu slujbele care se săvârşesc în parohie. „O atenţie deosebită se acordă în continuare operării cu REVISAL (registrul salariaţilor), precum şi a Fişelor pentru Securitatea şi Sănătatea în Muncă şi PSI”, precizează comunicatul Arhiespicopiei.
Clopotele la control
În perioada următoare se va face un control autorizat al clopotniţelor și clopotelor de la parohii, în vederea remedierii problemelor, iar istoricele parohiilor or fi actualizate şi completate pentru a fi publicate într-un volum. O altă decizie interesantă este înfiinţarea în fiecare comunitate a gospodăriilor parohiale pe terenurile aflate în proprietatea Bisericii. „Pe aceste spaţii se vor amenaja sere pentru cultivarea legumelor sau plantaţii de pomi fructiferi. De asemenea se pot dezvolta şi activitaţi zootehnice, furajele necesare fiind obţinute pe terenurile parohiei. Veniturile obţinute vor fi contabilizate în bugetul parohiei urmând a fi folosite pentru nevoile Bisericii”, a mai decis Permanenţa Eparhială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email