Pavele distruse, gunoaie şi câini fără stăpân pe bulevardul Basarabilor

Bulevardul Basarabilor este probabil unic în ţară datorită teilor care îl mărginesc de o parte şi de alta. Mai mult decât atât, este considerat drept unul dintre cele mai importante obiective turistice din municipiul nostru, cu care argeşenii se pot mândri oriunde în lume. Însă, toate aceste lucruri nu par să conteze pentru autorităţile locale din Curtea de Argeş, care l-au cam neglijat în ultima perioadă. Din păcate, la o simplă plimbare pe Bulevard este imposibil să nu îţi sară în ochi gropile răsărite chiar în mijlocul trotuarelor, coşurile de gunoi vandalizate, pavele distruse în totalitate în mai multe locuri sau haitele de câini fără stăpân care îi înspăimântă pe trecători.
„Trotuarele sunt distruse”
Alături de Mănăstirea Curtea de Argeş sau Biserica Domnească, Bulevardul Basarabilor reprezintă unul dintre principalele puncte de atracţie pentru turiştii care vin la Curtea de Argeş. În ciuda acestor lucruri, soarta acestuia a fost neglijată de administraţia publică locală, iar acest lucru nu este tocmai pe placul cetăţenilor. Cu fiecare an care trece pavelele se deteriorează, iar gropile din trotuar se adâncesc şi mai mult. De asemenea, nu puţine sunt porţiunile în care pavelele s-au măcinat complet sau, mai rău decât atât, lipsesc. „De câţiva ani de zile nu îmi mai place cum arată Bulevardul. Trotuarele sunt prăpădite rău de tot. Pavelele cred că au fost de proastă calitate, că altfel nu înţeleg cum au ajuns în halul acesta. Sunt zone în care nici nu le mai vezi. Ce să mai vorbim de alte străzi, dacă Bulevardul arată aşa”, spune Ionel Manole, un bărbat din municipiu. Totodată, cetăţenii spun că nu înţeleg de ce au fost modernizate alte străzi mai mici din municipiu şi nu atât de circulate, în timp de Bulevardul Basarabilor pare să fi fost uitat complet. „Am văzut că au pus asfalt pe toate uliţele din oraşul acesta. Chiar nu se putea face ceva şi pentru Bulevard? Până la urma este una dintre străzile principale din oraş, iar pe aici trec cei mai mulţi oameni. Cum să mai vină turiştii dacă noi îi primim în felul acesta?”, se întreabă un alt cetăţean. La rândul lor, reprezentanţii autorităţilor locale spun că vor căuta soluţii pentru rezolvarea acestor probleme. „Trebuie să facem ceva pentru ca Bulevardul să arate bine. În primul rând trebuie să înlocuim pavelele în câteva zone, unde acestea sunt distruse în totalitate. Mă gândesc chiar să realizăm şi un proiect prin care să atragem fonduri pentru a moderniza Bulevardul”, ne-a spus primarul Nicolae Diaconu.
Coşurile stradale de gunoi, folosite pe post de pubele
Pavelele distruse nu reprezintă singură problemă existentă pe bulevardul Basarabilor. Sunt situaţii, şi nu puţine la număr, în care coşurile stradale de gunoi sunt folosite pe post de pubele pentru colectarea gunoiului menajer. Aproape în fiecare zi, cei care locuiesc în zonă aruncă sacii cu gunoi din casă la coşurile situate pe Bulevard. Şi pentru ca „tabloul” să fie complet, câinii înfometaţi încep să răscolească gunoiul, iar pe jos rămân împrăştiate hârtii, pet-uri sau resturi de mâncare. „Locatarii din blocuri sunt de vină pentru ca lasă pungile cu gunoi în coşurile acestea. Câinii au găsit mâncare şi s-au învăţat să caute prin ele. În fiecare zi este mizeria împrăştiată pe jos. Degeaba se face curat azi, că mâine e la fel. Nu ştiu de ce nu duc oamenii gunoiul în locurile special amenajate”, spune Marius, un tânăr din municipiu. Totodată, şi numărul câinilor care se plimbă nestingheriţi pe Bulevard este unul destul de mare. Sterilizaţi sau nu, aceştia umblă în haite, băgând frica în trecători. De teama patrupedelor oamenii traversează strada pentru a nu fi muşcaţi. „Sunt câini peste tot, nu doar pe Bulevard. Sunt periculoşi pentru că umblă în haite şi te pot face praf. Am văzut multe cazuri la televizor şi sincer, când îi văd, traversez strada. Nu ştii niciodată ce face animalul. Şi aici tot oamenii sunt de vină, pentru că le aruncă mâncare”, spune o pensionară din Curtea de Argeş.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email