Paturi pentru pacienţii Covid la Spitalul Curtea de Argeş

Peste 80% dintre angajaţii unităţii sanitare sunt vaccinaţi

Din această săptămână la Spitalul Curtea de Argeş vor fi şi paturi pentru pacienţi Covid. „Deocamdată se fac măsurători, încă sunt expertize de făcut. Nu vor fi multe paturi, există un normativ, în funcţie de suprafaţă, de prizele de oxigen, etc. Probabil că mai puţin de 10 paturi pentru pacienţii cu Covid vom avea la Curtea de Argeş”, ne-a spus vineri Florian Mitucă, manager interimar al Spitalului Municipal.

„La Spitalul Curtea de Argeș, în urma discuțiilor cu conducerea, urmează să existe paturi cu și fără prize de oxigen pentru pacienți pozitivi covid. A apărut în spațiul public faptul că îi lăsăm de izbeliște pe cei cu afecțiuni oncologice, lucru neadevărat. Am cerut soluții pentru ca bolnavii să fie tratați tot în Curtea de Argeș, dar, în același timp să îi ținem departe de zona în care vor fi tratați cei infectați cu SARS CoV2 ca să îi putem proteja”, declara  prefectul Radu Perianu săptămâna trecută.

Procentul de vaccinare a angajaţilor este mare la Spitalul din municipiu, peste 80%, potrivit managerului Florian Mitucă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email