Patronul unei brutării din Curtea de Argeș, reținut după ce a încercat să mituiască doi polițiști

Ofițeri de poliție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vâlcea, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, au realizat prinderea în flagrant a unei persoane după ce a  oferit sume de bani unor polițiști, încercând astfel să-i determine să nu își îndeplinească în mod corespunzător atribuțiile de serviciu, potrivit unui comunicat al Direcției Generale Anticorupție (DGA). Presa din Vâlcea scrie că bărbatul reținut este patronul unei brutării din Curtea de Argeș. Totul a început în comuna vâlceană Fârtățești, în data de 12 noiembrie 2022, când agentul de poliție din cadrul IPJ Vâlcea a surprins un angajat al societății în timp ce vindea produse de panificație fără documente, potrivit gazetavalceana.ro

”Inițial, în data de 12.11.2022, inculpatul, administrator al unei societăţi comerciale i-a oferit unui agent de poliție din cadrul Postului de Poliție Fârtăţeşti, județul Vâlcea, suma de 2.000 lei, pentru ca acesta din urmă să nu transmită documentele de constatare întocmite către ofiţerii Serviciului de Investigarea a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Vâlcea.

În aceeași zi, în jurul orei 08.30, lucrătorul de poliţie, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, depistase un angajat al societăţii administrate de inculpat în timp ce comercializa produse de panificație pe raza comunei Fârtăţeşti, fără documente legale.

Ulterior, la data de 15.11.2022, inculpatul i-a remis suma de 5000 lei şefului Secţiei nr. 10 de Poliţie Rurală Măciuca, județul Vâlcea, pentru a nu-și îndeplini în mod corespunzător atribuțiile de serviciu, respectiv pentru a nu transmite documentele de constatare întocmite de către lucrătorul de poliţie din subordinea sa către S.I.C.E. din cadrul I.P.J. Vâlcea, în vederea dispunerii măsurilor legale.

Urmare a denunţului formulat de agentul de poliție, organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul D.G.A. – S.J.A. Vâlcea  au procedat la constatarea infracţiunii flagrante de dare de mită, sub coordonarea procurorului de caz, context în care în plicul oferit de către inculpat a fost identificată  suma de 5.000 de lei oferită ofiţerului de poliţie și refuzată de acesta din urmă.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de dare de mită.

În cursul zilei de astăzi, inculpatul (în stare de reținere) va fi prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi  din cadrul Tribunalului Vâlcea cu propunere de arestare preventivă,  pe o perioadă de 30 de zile”, se arată în comunicatul DGA.

 

One thought on “Patronul unei brutării din Curtea de Argeș, reținut după ce a încercat să mituiască doi polițiști

  1. La ce foame e in tara, poate trebuia sa-l mituiasca in produse finite, 5.000 de painici mici-mici-mici. Lasand gluma la o parte, respect pt dl politist. Cat inseamna 5000 lei? Vreo 1016 euro la cursul zilei, am testat pe curbnr.ro ca vad ca iar creste euro. Nu e chiar o suma de ici de colo, oricum am dat-o, lei sau euro. Si cum cresc cheltuielile fiecare om, e de apreciat ca politistul a rezistat tentatiei de a lua 5000 lei, mai ales cand curentul vine cateva sute de lei, intretinerea s-a scumpit si ea, gaze, TV, se strang…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email