Patronul Electroargeş, dat în urmărire generală

Cătălin Chelu, acţionarul majoritar al SC Electroargeş, a dispărut săptămâna trecută, tocmai când trebuia să intre la închisoare. Omul de afaceri gălăţean, condamnat definitiv la şase ani de închisoare pentru tentativă de mituire, este unul dintre cei mai mari jucători de pe bursa de la Bucureşti, controlând un portofoliu care cuprinde cel puţin 30 de firme, cu o valoare de piaţă de peste 400 milioane de lei, potrivit zf.ro.
Cu pregătire de inginer piscicol, Cătălin Chelu, 47 de ani, şi-a început afacerile în anii ’90 cu o firmă de cablu şi o televiziune locală în Galaţi, iar între timp a ajuns în topul celor mai bogaţi 300 de români prin afacerile de pe bursă, care l-au adus şi în atenţia mass-media.
Două dintre cele mai mari societăţi controlate indirect de Chelu sunt producătorul de electrocasnice Electroargeş Curtea de Argeş şi producătorul de piese pentru autovehicule şi motoare Altur Slatina. Ambele societăţi sunt listate pe piaţa principală a bursei de la Bucureşti şi au o capitalizare totală de circa 90 milioane de lei, iar împreună au realizat anul trecut afaceri de peste 260 miliaone de lei şi un profit net cumulat de aproape 13 milioane de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email