Patronul Electroargeş, Cătălin Chelu, a murit

Presa gălăţeană a scris luni seara despre faptul că omul de afaceri Cătălin Chelu, patronul Electroargeş, ar fi murit în Iordania.
„Conform unor surse neconfirmate oficial, omul de afaceri gălăţean Cătălin Chelu (47 ani) ar fi decedat luni dimineaţă, la ora 3.00, din cauza unui stop cardio-respirator. Moartea lui Chelu ar fi survenit unei îndelungate suferinţe, la capătul a două zile de comă. Afaceristul suferea de o boală de inimă foarte gravă şi, se pare, era înscris pe o listă de aşteptare pentru un transplant cardiac”, scrie viata-libera.ro.
Ion Gavrilă, vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Electroargeş SA, ne-a spus ieri că nu a vorbit cu familia lui Chelu. „Nu am căderea să vorbesc eu cu familia. Nu am primit nicio informaţie oficială în legătură cu moartea dlui. Chelu”, ne-a spus Gavrilă, care a precizat că a aflat din presă despre nefericitul eveniment.
Refugiat în Iordania
Cătălin Chelu s-a refugiat în Iordania după ce a fost condamnat definitiv la şase ani închisoare în dosarul „Mită la MAI”.
Cătălin Chelu a fost dat în urmărire internaţională în luna septembrie, după ce Curtea de Apel Bucureşti a emis pe numele său mandatul de executare a pedepsei de şase ani închisoare pentru dare de mită. Cătălin Chelu, asociat şi administrator al mai multor societăţi comerciale, a fost trimis în judecată în decembrie 2010, pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă.
Potrivit economica.net, valoarea activelor deţinute sau controlate de Cătălin Chelu a fost estimată de la zeci de milioane de euro, în funcţie şi de nivelul cotaţiilor bursiere. În 2009 Chelu încă mai figura “Topul celor mai bogaţi 300 de români” cu o avere estimată la 50 milioane de euro. Topul Forbes îl plasa, însă, pe locul 312, cu 17 milioane de euro.
Omul de afaceri gălăţean controla un portofoliu care cuprinde cel puţin 30 de firme, cu o valoare de piaţă de peste 400 milioane de lei, potrivit zf.ro. Cu pregătire de inginer piscicol, Cătălin Chelu, de 47 de ani, şi-a început afacerile în anii ’90 cu o firmă de cablu şi o televiziune locală în Galaţi, iar între timp a ajuns în topul celor mai bogaţi 300 de români prin afacerile de pe bursă.
Două dintre cele mai mari societăţi controlate indirect de Chelu sunt producătorul de electrocasnice Electroargeş Curtea de Argeş şi producătorul de piese pentru autovehicule şi motoare Altur Slatina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email