Patronul de la Electroargeş, arestat pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă

Omul de afaceri Cătălin Chelu, care deţine pachetul majoritar al acţiunilor Electroargeş, a fost reţinut de procurori şi apoi arestat pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă. Chelu, alături de alţi trei oameni de afaceri, au fost reţinuţi sâmbătă pentru că au încercat să-i dea mită, un milion de euro, secretarului de stat în Ministerul Afacerilor şi Internelor, Dan Fătuloiu.
Omul de afaceri Cătălin Chelu, din Galaţi, a cumpărat 35% din acţiunile producătorului de echipamente electrocasnice Electroargeş. De asemenea, Cătălin Chelu a cumpărat anul trecut o fabrică de mobilă la Piteşti, pe care a falimentat-o repede.
Ceruse o informare despre Electroargeş
La sfârşitul acestei luni, pe 27, la Electroargeş a fost convocată Adunarea Generală a Acţionarilor, Chelu intenţionând să schimbe Consiliul de Administraţie şi pe directorul general.
Directorul general al Electroargeş, Ioan Gavrilă, a plecat ieri în Italia într-o delegaţie plănuită de mult, fără vreo legătură cu ce se întâmplă. Despre Adunarea Generală de pe 27 noiembrie, directorul general spune că nu ştie ce se va întâmpla. „Adunarea Generală a fost, de fapt, convocată de GM Invest, când avea acţiuni. Nu ştiu ce se va întâmpla, trebuie să vedem, oricum, dreptul de proprietate al dlui. Chelu nu poate fi contestat. Eu fusesem contactat de reprezentanţii săi şi vineri (săptămâna trecută – n.n.) ar fi trebuit să ne întâlnim la Electroargeş, ceruse o informare despre locul în care a investit. Mă gândesc că cel mai decent ar fi ca Adunarea Generală să nu se mai ţină până când nu se lămuresc lucrurile. E o situaţie delicată şi nu poţi să-i pui eticheta vinovat sau nevinovat”, ne-a declarat directorul general Gavrilă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email