Patronul Benone Lazăr: „Vreau să rămânem pe 12”

Deşi a pierdut la CFR Cluj, F.C. Internaţional Curtea de Argeş este matematic salvată de la retrogradare înainte cu o etapă de finalul campionatului. Singura echipă care mai putea depăşi Interul în clasament, dacă ar fi câştigat ultimele două meciuri, era Poli Iaşi, însă pierzând la Bistriţa, ieşenii nu mai pot depăşi echipa lui Ionuţ Badea. Duminică seara, după meciul de la Bistriţa, conducerea clubului argeşean a ciocnit o cupă de şampanie pentru menţinerea în Liga I.

„Suntem profesionişti adevăraţi!”

– Domnule Lazăr, Interul este acum salvat matematic de la retrogradare.
_ Aşa este. Mai mult, suntem pe locul 12 şi vrem să-l consolidăm în ultima etapă cu Steaua.
– A fost greu în primul an de Liga I?
_ Sigur că n-a fost uşor. Cu echipă nouă, fără experienţă am reuşit să adunăm 36 de puncte până acum, mai ales datorită punctelor obţinute în deplasare, 23 la număr.
– După victoria Bistriţei cu Poli Iaşi emoţiile retrogradării au dispărut complet.
_ Aşa este, şi acum sărbătorim cu un pahar de şampanie. Echipa este pe locul 12 şi ne considerăm, aşa cum îi place lui Ionuţ să spună, profesionişti adevăraţi. Fiecare şi-a făcut cât a putut de bine datoria, n-am intrat în polemici, am evitat scandalurile şi n-am acuzat arbitrajele atunci când am fost dezavantajaţi.

Un bonus de 400.000 euro

– Speraţi să terminaţi pe locul 12?
_ Obiectivul nostru a fost menţinerea în Liga I, şi l-am realizat. Sperăm să rămânem pe locul 12 care ne aduce şi vreo 400.000 de euro în plus din drepturile de televizare. Asta înseamnă că în ultima etapă trebuie să învingem pe Steaua.
– Poate Interul să bată pe Steaua?
_ De ce nu? După cum a jucat echipa în acest retur de campionat, o victorie ne este la îndemână. Şi chiar dacă Steaua a jucat bine duminică seara împotriva Craiovei, putem să obţinem o victorie mare pentru noi.
– Pentru sezonul următor veţi aduce alţi jucători la echipă?
_ Voi vorbi cu Ionuţ Badea şi în funcţie de ce îşi doreşte, dar şi de posibilităţi vom aduce câţiva jucători de care avem nevoie. Acum este prematur să discutăm despre aşa ceva.
Obiective îndrăzneţe cu Ionuţ Badea antrenor
– Va pleca Ionuţ Badea la altă echipă?
_ Nu, nu va pleca. Are contract cu noi, un proiect pe termen scurt, mediu şi lung pe care împreună îl vom duce la bun sfârşit. Primul obiectiv, cel pe termen scurt, salvarea de la retrogradare, a şi fost îndeplinit. Urmează celelalte două.
– Care este următorul?
_ Formarea unei echipe frumoase, competitive.
– Şi ultimul?
_ O să-l vedeţi…
– Ar putea fi participarea în Europa League?
_ Tot ce e posibil, dar noi ne cunoaştem posibilităţile şi nu vrem să fim lăudăroşi ca alţii. Suntem o echipă care s-a salvat de la retrogradare şi nu visăm cai verzi pe pereţi. Suntem cât se poate de realişti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email