Patron judecat pentru nerespectarea măsurilor de protecţia muncii

Doi bărbaţi în vârstă de 56, respectiv 26 de ani au fost trimişi în judecată de procurorii argeşeni după ce aceştia au constatat că nu au respectat măsurile de protecţia muncii în cadrul unei întreprinderi.
Acum ceva timp Ana O. îşi desfăşura activitatea împreună cu I.N. la o presă de balotat carton. La un moment dat, femeia a vrut să scoată câteva resturi de carton care au rămas în interiorul presei. Însă, chiar în acelaşi timp I.N., a apăsat butonul de pornire al presei, fără să se asigure că nu există niciun pericol, iar mâna femeii a fost strivită de utilaj. Imediat Ana O. a fost transportată la Spitalul Municipal, unde i s-au acordat îngrijiri medicale. Conform certificatului medico legal, femeia a avut nevoie de 40 de zile de îngrijiri medicale.
Pe parcursul cercetărilor efectuate oamenii legii au constatat că în mod normal la presa respectivă era desemnat să lucreze un alt muncitor. Însă, în acea zi C.Ş., administratorul întreprinderii, a dat dispoziţie ca acesta să fie înlocuit după ora 11:30 de Ana O., care mai lucrase la presă. Mai mult decât atât, anchetatorii şi-au dat seama că angajata societăţii avea perioada de valabilitate a instructajului depăşită şi au decis că neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă au condus la producerea accidentului. De asemenea, pe parcursul anchetei Ş.C. nu a recunoscut că a dat dispoziţie ca femeia să lucreze la presă, însă declaraţiile sale au fost contrazise de cele ale martorilor.
Astfel, Ş.C. şi I.N. s-au ales cu dosare penale şi urmează să fie judecaţi pentru săvârşirea infracţiunii la protecţia muncii. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email