Pătimirile politicienilor de Curtea de Argeş

Trecem printr-o perioadă foarte grea din punctul de vedere al politicienilor locali. Parcă toate au luat-o razna şi parcă nimic nu mai e cea fost şi cu siguranţă nimic nu va mai fi cum a fost. Organizaţiile locale ale partidelor au zile de foc, toate, numai că focul a fost pus din perspective diferite de situaţii diferite.
Dacă e să ne uităm la PNL, şeful organizaţiei judeţene este cel care trebuie să asigure şi candidatul la preşedinţia Consiliului Judeţean dar şi campania electorală pentru alegerile europarlamentare. Am văzut că are alături liberali din Piteşti dar şi din Curtea de Argeş, în egală măsură, semn că acordă importanţa pe care o merită organizaţiei locale. Chiar pe dl. Miuţescu, cel care a fost  preşedintele PNL Argeş înaintea sa şi care a fost trecut în ultimii ani pe linie moarta în partid, l-am văzut lângă dl. Popa. Sarcina lor pare grea însă atâta vreme cât ce se întâmplă la nivelul conducerii centrale are repercusiuni grave asupra provinciei.
La PSD pare să fie mare debandadă după ce dl. Nicolescu a plecat. La Curtea de Argeş, am mai scris asta şi îmi menţin părerea, PSD este cel mai mare partid dar parcă nu există. Preşedinte este dl. primar, iar acesta pare preocupat de politică precum este o găină de ciorapi. Principala sa ocupaţie este administrarea oraşului, asta e declaraţia pe care îi place să o facă cel mai des. Nu ştiu cât de interesat este de gospodărirea municipiului şi cât timp îi ocupă asta, dar de politică sunt convinsă că îl doare în cot. Deocamdată se întâmplă asta, pentru că în momentul x, când strigătul de luptă se va fi auzit peste judeţ, şi dl. Diaconu va fi nevoit să-şi adune oastea de pesedişti şi să treacă la atac. Nu are încotro, este ales PSL şi trebuie să se comporte ca atare fie că îi convine sau nu.
PPDD, „poporul otevist” încartiruit, după cum s-a exprimat un clasic în viaţă, dacă o mai exista la Curtea de Argeş ori a dat bir cu fugiţii ca la Câmpulung, nu are relevanţă. Este inert şi funcţionează doar prin cei trei consilieri locali care par doi. Unul e interesat doar să-i ardă pe directorul Bibliotecii, transportul local şi pe ţiganii care fură în microbuze, altul e preocupat strict de locurile prin care trece el, ca persoană, şi de lucrurile care i se întâmplă lui personal, iar al treilea are nişte luări de cuvânt în şedinţe încât parcă ar fi de pe o altă planetă, Marte cel puţin. Dl. deputat Deaconu, indiferent cât de mult ar munci, obişnuit el să trudească aşa cum o făcea la şcoala lui de la ţară, nu are şanse să facă ceva. Nici măcar o alianţă profitabilă pentru partid, căci greşeala din momentul în care partidul a intrat în Parlament, cu cine a intrat, se plăteşte acum.
La PDL e frumos. Dl. Sabie are de luptat cu demisia dlui. Nicuţ şi cu dorinţa de a intra în Consiliu a acelui Alecsei despre care am mai vorbit în acest colţ de pagină şi pe care nu mai merită să-l mai menţionăm. Interesant e la PDL că s-a ajuns ca foşti pesedişti, ca preşedintele Sabie, şi foşti liberali, ca demisionarul Nicuţ sau absentul Vasilescu să determine poziţia şi viitorul organizaţiei. E drept, dl. Doru Georgescu e pedist cu state vechi, dar a cam rămas singurul dintre cei care, prin anii 2000 spre exemplu, însemnau PD Curtea de Argeş. Trebuie ca pedeliştii actuali să se mobilizeze rapid pentru a arăta alegătorilor o echipă şi nu un grup.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email