Pasarelă supraterană pentru biciclete pe strada Râmnicu Vâlcea. Contractul pentru proiectare şi lucrări a fost scos la licitaţie

Proiectul prin care se vor construi staţii de închiriere biciclete, o pasarelă supraterană cu dublu sens pentru biciclete şi vor fi modernizate trotuarele de pe strada Râmnicu Vâlcea devine realitate. După ce a obţinut finanţarea, acum administraţia locală a anunţat licitaţia pentru proiectare şi lucrări.

Primăria Curtea de Argeş a scos la licitaţie zilele trecute un contract pentru „Achiziție servicii de proiectare și inginerie faza SF + faza PT și asistență tehnică, pentru obiectivul de investiții Creşterea mobilitaţii urbane nepoluante prin investiţii de tip integrat în soluţii inteligente aferente Coridorului de mobilitate integrată Sud Vest – Centru (strada Râmnicu Vălcea – Bulevardul Basarabilor) al Municipiului Curtea de Argeș”. Valoarea estimata a contractului este de 1.037.000 lei, iar data licitaţiei 30 mai.

Ce se face

Lucrările constau în amenajarea unui sistem de Bike-sharing şi extinderea sistemului de bike-sharing existent prin amplasarea a încă maxim 4 stații automatizate de închiriere biciclete cu un număr de maxim 40 de biciclete. Fiecare staţie automatizată de închiriere biciclete va avea minim 15 locuri de andocare. Pe traseu se vor amplasa si rasteluri pentru parcarea de scurtă durată a bicicletelor cu un număr de minim 20 de locuri.

Proiectul prevede şi construirea unei pasarele cu dublu sens pentru pista de biciclete care va face legătura între strada Râmnicu Vâlcea și zona strada 1 Decembrie 1918 și va avea o lungime de aproximativ 1 km. Pe aproximativ 170 m din lungimea aferentă a pasarelei nu vor exista elemente de sprijin de tip stâlpi, iluminarea acesteia fiind realizată atât deasupra cât și dedesubt, prin intermediul bandei led dar și prin conectarea surselor de iluminare la sistemul de iluminare al orașului. Se va face şi o pistă de biciclete cu o lungime de aproximativ 6,5 km, dispusă pe traseul aferent str. Râmnicu Vâlcea, pasarelă care face legatura între str. Râmnicu Vâlcea şi zona str.1 Decembrie 1918 şi pe str. Pompieri până la intersecţia cu Bd. Basarabilor. Lățimea acesteia va fi de 1m pe sens. Având în vedere existența șanțului pentru colectarea apelor pluviale, pe str. Râmnicu Vâlcea va fi necesară redimensionarea acestuia și montarea unei rigole carosabile pentru a permite posibilitatea construirii pistei de biciclete sau a trotuarului.

Suprafața trotuarelor care vor fi modernizate va fi de aproximativ 10.000 mp, urmând ca modernizarea acestora să fie realizată diferențiat în funcție de zonă. Vor fi modernizate/înființate  5 treceri de pietoni prin semnalizare orizontală inteligentă. În cadrul primei etape a contractului va fi realizat Studiul de fezabilitate, iar în etapa II va fi făcut Proiectul Tehnic, apoi lucrările propriu-zise.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email