Participanţi din toată ţara la prima ediţie a Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Crăciun

La Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu” s-a desfăşurat, zilele trecute, prima ediţie a Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Crăciun. Evenimentul a fost organizat de Cercul Militar Curtea de Argeş în parteneriat cu instituţia gazdă şi a fost coordonat de Biroul Tradiţii şi Cultură din Statul Major al Forţelor Terestre.
Prima ediţie a Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Crăciun a fost deschisă chiar de comandantul Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada”, care a ţinut să le mulţumească tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestui eveniment important. Apoi, la rândul său, primarul Nicolae Diaconu a ţinut să îi felicite pe membrii ansamblurilor participante, care au venit la Curtea de Argeş din toate regiunile ţării. „Mă bucur că municipiul Curtea de Argeş găzduieşte o manifestare de acest fel şi vreau să le mulţumesc celor care au contribuit la organizarea festivalului. De asemenea, vreau să îi felicit pe membrii ansamblurilor care au venit de la sute de kilometri pentru a participa la acest spectacol desfăşurat la Curtea de Argeş. În acelaşi timp, urez tuturor Sărbători Fericite şi un An Nou mai bun cu multă linişte şi pace sufletească”, a declarat primarul Nicolae Diaconu.
Colindele Cristineri Turcu Preda au ridicat publicul în picioare
În continuare, în cadrul festivalului, au urcat pe scena Centrului de Cultură şi Arte ansambluri folclorice şi solişti vocali din judeţul Argeş, dar şi din alte zone ale ţării, printre care Corul de colindători ai Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” Câmpulung Muscel, Corul veteranilor din cadrul Cercului Militar Piteşti, grupul vocal din cadrul Şcolii Militare de maiştri şi subofiţeri ai Forţelor Terestre „Basarab I”şi grupul vocal al Şcolii de Aplicaţie pentru unităţi de luptă „Mihai Viteazul” din Câmpulung Muscel. Totodată, în cadrul festivalului, vor mai concerta grupuri vocale şi solişti din Caracal, Ploieşti, Oradea, Timişoara sau Sfântu Gheorghe. Foarte apreciate au fost şi momentele artistice oferite de Grupul vocal bărbătesc „Rapsozii Argeşului”, Corul „Orfeu”, Ansamblul folcloric „Posada”, Corul Seminarului Teologic „Neagoe Vodă Basarab”, Corul Şcolii Populare de Arte şi Meserii din Piteşti şi soliştii vocali Graţian Bădescu, Mitică Tavă, Gigi Iordăchescu şi Mihaela Răcoare.
În schimb, cel mai aşteptat moment de către publicul prezent în sala de spectacole a Centrului de Cultură şi Arte a fost recitalul susţinut de îndrăgita cântăreaţă de muzică populară Cristina Turcu Preda. Solista a interpretat câteva melodii populare, iar pentru că sărbătorile de iarnă se apropie cu paşi repezi a cântat şi două colinde, moment în care a fost aplaudată de sutele de spectatori prezenţi în sală.
La finalul festivalului, la Cercul Militar Curtea de Argeş, a avut loc festivitatea de premiere a formaţiilor participante, în cadrul căreia s-au acordat diplome şi plachete aniversare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email