Parteneriatul dintre uzina Dacia, Grupul Școlar Industrial Construcții de Mașini și Primăria Mioveni va fi semnat astăzi, la Guvern

Veste îmbucurătoare pentru județul Argeș. Miercuri, 16 iulie, în preambulul ședinței de Guvern de la Palatul Victoria, la ora 11:30, va fi semnat parteneriatul dintre uzina Dacia şi Grupul Școlar Industrial Construcții de Mașini Mioveni și Primăria Mioveni, după ce acordul a fost definitivat de toate părțile.
În urma acestui acord va lua naștere un consorţiu tehnic şcolar, în cadrul căruia elevii de la grupul profesional vor face practică încă din timpul studiilor și vor beneficia și de sprijinul specialiștilor de la Dacia în formarea profesională, urmând ca ulterior, după ce vor absolvi, să fie angajați direct în cadrul uzinei.
Decizia constituirii acestui consorțiu a fost luată în urma unor discuţii ale conducerii uzinei, conducerea grupului şcolar şi autorităţile din Mioveni și judeţene, în prezenţa ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, venit în Argeș în luna mai. Cu aceeași ocazie, uzina Dacia a donat grupului școlar două modele Dacia pentru studiu.
“Acest demers va contribui din plin la pregătirea viitorilor angajaţi ai Dacia. Avantajele vor fi multiple: Dacia va câştiga angajaţi bine pregătiţi, în acord cu specificul sectorului de activitate, tinerii care vor beneficia de acest program vor avea şanse mai mari la angajare, iar pentru judeţ este evidentă menţinerea unui climat economic stabil şi a unui nivel de şomaj scăzut”, a precizat Chestorul Camerei Deputaților Mircea Drăghici, consilier onorific al prim-ministrului Victor Ponta pe probleme ce țin de industria auto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email