Parohia Valea Danului premiată la concursul național „Sf. Euharistie – lumina vieții creștine”

Sectorul Teologic-Educaţional al Patriarhiei Române a organizat în 2014 Concursul naţional de proiecte „Sfânta Euharistie – lumina vieţii creştine“, adresat copiilor şi tinerilor din grupele de cateheză ale parohiilor din ţară implicate în programul „Hristos împărtăşit copiilor“, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Argeşului.
Competiţia şi-a propus să îi educe pe copii şi tineri şi să îi familiarizeze cu Tainele Bisericii, în special Sfânta Liturghie şi cu Taina Spovedaniei, să îi implice în mod activ în lucrarea social-filantropică de la nivelul parohiei, să îi ajute să înţeleagă rostul postului şi rânduielile bisericeşti, să îi înveţe cum lucrează în viaţa lor Spovedania şi Împărtăşirea cu Sfânta Euharistie.
Reprezentanţi ai fiecărei grupe câştigătoare din toate eparhiile din ţară au vizionat un film realizat de TRINITAS TV în cadrul căruia au fost prezentate cele 29 de proiecte care au fost premiate ieri de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.
La concurs au participat echipe formate din preot, profesor de religie şi copii din grupa de cateheză cu vârste între 7 şi 17 ani.
Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a fost reprezentată de parohia Valea Danului din protopopiatul Curtea de Argeș, cu filmul „Sf. Euharistie – lumina vieții creștine”, realizat de Departamentul Mass-media al Eparhiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email