Parlamentarul de Curtea de Argeş despre administraţia locală şi activitatea acesteia: „Ştiu că sunt tensiuni!”


Ce relaţii există între dumneavoastră şi primarul din Curtea de Argeş, Nicolae Diaconu. Cum aţi caracteriza aceste relaţii – cordiale, încordate, colegiale, etc.
– Suntem în primul rând doi oameni de administraţie, suntem colegi de partid, suntem două persoane îndrăgostite de această zonă superbă, suntem doi politicieni care doresc binele municipiului Curtea de Argeş, suntem doi parteneri care vor să facă treaba în funcţiile cu care ne-au învestit cetăţenii…şi lista poate continua!
Ce părere aveţi despre faptul că la Curtea de Argeş nu au avut loc schimbări ale directorilor instituţiilor direct subordonate primarului?
– Fiecare decide ce trebuie făcut şi cred că felul în care ne organizăm activitatea şi agenda zilnică ţine de priorităţi, de aşteptările pe care le avem, dar şi de resursele de care dispunem. Este uşor să judeci, să critici, să arăţi cu degetul, mai greu este să construieşti ceva solid şi să mulţumeşti cât mai mulţi oameni. Este un aspect care ţine strict de activitatea domnului primar şi dânsul ar putea să vă răspundă pertinent şi argumentat ce s-a întâmplat.
Ce părere aveţi, în general, despre activitatea administraţiei locale de la Curtea de Argeş?
– La Curtea de Argeş am întâlnit o echipă competentă şi bine intenţionată. Ştiu că mulţi şi-au dorit schimbarea, aşa cum s-a văzut la alegerile trecute, când am reuşit să avem un primar social-democrat în Oraşul Basarabilor. Ştiu şi că sunt tensiuni, pentru ca mulţi şi-au dorit această schimbare, aproape ca pe o metamorfozare, aproape ca pe o minune. Din păcate, nu poţi acoperi nişte ani care s-au scurs fără rezultate prin miracole hocus-pocus. Ştiu şi că se pot realiza multe lucruri şi că administraţia are un cuvânt greu de spus. Am colaborat cu administraţia pentru dezvoltarea proiectului Curtea Domneasca de Argeş – Capitala turismului românesc, pentru amendamentele la Legea Bugetului, pentru diverse acţiuni în municipiu. Ştiu şi bunele, şi relele, tot ce rămâne este să fim obiectivi şi să avem grijă din ce unghi privim!

„Avem viziuni diferite”

Acestea sunt răspunsurile pe care deputatul Mircea Drăghici le-a dat întrebărilor adresate de ziarul nostru. Iată ce a spus, mult mai tranşant,  despre aceleaşi probleme, deputatul de Curtea de Argeş în ultimul număr al săptămânalului Obiectiv. „Eu aş fi schimbat managementul la SPGC şi la Pieţe. E o problemă de management acolo. Au fost probleme cu deszăpezirea şi cu pieţele. Când Nicolae Diaconu a ieşit primar oamenii aşteptau aceste schimbări. Eu am discutat cu dânsul şi i-am spus să se gândească mai bine. Între noi e o diferenţă de viziune”. Conform săptămânalului piteştean, nemulţumirile deputatului Drăghici sunt legate şi de faptul că „primarul nu a accesat nici măcar un euro pe fonduri europene pentru reabilitarea sistemului de termoficare”. „În ceea ce priveşte sistemul de termoficare, eu aş fi avut o altă abordare. Reabilitarea sistemului pe fonduri europene. Dacă beneficiam de asociaţia de dezvoltare intercomunitară, începeam creşterea uşoară a preţului pentru a suporta cofinanţarea şi ne-am fi ales cu ceva.(…)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email