Părinţii elevilor sunt disperaţi! Gunoaie şi câini lângă Şcoala „Carol I”

Terenul este domeniu public, iar în clădirea fostului Parchet îşi au sediul trei instituţii

Corpul de pe strada Traian al Şcolii „Carol I” se află în imediata vecinătate a clădirii care a adăpostit sediul Parchetului. După ce acesta s-a mutat în noul sediu de pe strada Nevers clădirea veche a rămas închisă câţiva ani. În 2016 Consiliul Local a decis ca acolo să se mute birourile administrative ale Muzeului Municipal, Biblioteca Franceză şi sediul PSD. A urmat o altă perioadă în care nu s-a întâmplat nimic acolo, clădirea, şi aşa dărăpănată, ajungând proape o ruină. Muzeul a primit bani abia anul acesta ca să refacă spaţiile care i-au fost repartizate, iar organizaţia locală a PSD a făcut reparaţii în 2016, doar la interior.

Ramona Şlug, o artistă cunoscută şi profesoară apreciată, are copiii elevi la Şcoala „Carol I”.  Ea vorbeşte, într-o postare pe facebook, despre  curtea fostului Parchet şi despre mizeria de acolo, mizerie pe lângă care trec şi lângă care stau zilnic elevii . „Am făcut până și petiție la primărie, la sfârșitul anului școlar trecut, pentru amenajarea acestui spațiu insalubru din fața școlii. Eu cred că acestea nu sunt condiții pentru o școală din centrul orașului, o școală veche în care au învățat mulți oameni importanți din oraș și nu numai”, scrie Ramona Şlug, iar alţi părinţi comentează în acelaşi stil situaţia.

Directorul Muzeului Municipal, Ştefan Dumitrache, spune că exteriorul, adică scările clădirii şi curtea, aparţin domeniului public, şi că instituţiile care au sediul acolo nu pot face nimic. „Este al Primăriei tot, inclusiv scările, am cerut la Primărie să ne dea nouă totul ca să putem să le reparăm şi să facem curăţenie, dar nu au vrut. Noi am amenajat spaţiile Muzeului la interior, am schimbat tâmplăria, am pus grilaj, aşa cum cere legea. Mai mult nu putem să facem”, ne-a spus Dumitrache.

Mingea este acum în curtea Primăriei, cea care trebuie să decidă cine va amenaja locul şi cum. Cert este că părinţii se plâng de multă vreme de mizeria din curtea fostului Parchet, dar acum au reapărut şi câinii. De asemenea, un podeţ îngust, plasat între două spaţii comerciale, este o altă cale de acces la fel de nepotrivită ca şi mizeria din curte.

 

Foto facebook Ramona Şlug

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email