Parcurile vor fi deratizate

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș a solicitat Compartimentului de Mediu din cadrul Primăriei Curtea de Argeș să deratizeze spațiile publice din oraș. Biroul de Mediu a cerut bani la rectificarea bugetului și a primit  ”35.000 lel din bugetul local pentru a organiza activități de combatere a artropodelor și rozătoarelor care transmit maladii și generează disconfort”.

Mizeria mare e la ghenele de gunoi de la blocuri, dar acolo trebuie să curețe societatea care colectează și transportă gunoiul, Financiar Urban, spun reprezentanții Compartimentului de Mediu din Primărie, iar de curățenia zonei de lângă ghene e responsabilă Asociația de proprietari.

Acțiunea de deratizare va începe, cel mai probabil, la toamnă, în parcuri și în alte spații publice. Administrația locală trebuie să găsească o firmă specializată pe sistemul electronic de achiziții publice, să semneze un contract iar apoi specialiștii societății să deratizeze.

În privința ghenelor de gunoi, argeșenii sunt la mila societății Financiar Urban, deși cetățenii se plâng că tarifele sunt mari iar serviciile de proastă calitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email