Părculeţul copiilor, fără copii

La Curtea de Argeş a fost amenajat pe bani europeni un parc împărţit în două locaţii şi în fiecare dintre ele au fost făcute locuri de joacă pentru copii. În timp ce într-o parte din parc locul de joacă este plin tot timpul, la cealaltă parte a parcului nu vine niciun copil niciodată.

Parcul amenajat la Curtea de Argeş cu bani din Fondul de Mediu plus contribuţia locală a stârnit controverse încă de la început. S-a demonstrat că suprafaţa de teren pe care urma să fie construit parcul este mai mică decât cea care a fost declarată în proiect astfel încât a fost nevoie de încă un teren pentru ca suprafaţa să ajungă la cea necesară. Prin urmare, cea mai mare parte a parcului a fost construită lângă Centrul de Cultură şi Arte, iar restul pe un teren viran de lângă sala de sport. În ambele locaţii au fost amenajate locuri de joacă pentru copii. În timp ce părculeţul de lângă Centrul de Cultură e plin tot timpul, parcul de lângă sala de sport a municipiului e pustiu.

Locul de joacă de pe Bulevard este luat cu asalt de copii în fiecare zi, fiind amplasat în centrul oraşului şi având mai multe „utilaje” pe cere cei mici se pot juca.. Celălalt părculeţ, pus departe de punctele de interes pentru cetăţeni, are o căsuţă pricăjită şi două leagăne. În afara faptului că amplasamentul a fost ales neinspirat, nu are nici cine ştie ce dotări care să-i atragă pe copii.

Iarba e necălcată, leagănele au ruginit din cauza faptului că nu au fost folosite, iar căsuţa din parc se umple încet, încet de bălării. Părinţii nu-şi duc copiii în acest parc pentru că e departe de cartierele de blocuri şi în zonă sunt foarte mulţi câini vagabonzi.

Parcul construit în două locaţii din Curtea de Argeş a fost băgat în inventarul domeniului public cu o valoare de 1,403,412.03 lei. Spaţiul verde de lângă Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu”, are o suprafaţă de 6207 metri pătraţi, şi o valoare de inventar de 891,148.7 lei, iar cel din zona sălii de sport are o suprafaţă de 3568 metri pătraţi şi o valoare de inventar de 512,263.33 lei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email