Parcul Nevers cade în stradă

După ce Curtea de Argeş s-a înfrăţit cu oraşul Nevers din Franţa, un parc din municipiu a primit numele acestei localităţi. Deşi este situat în apropierea celei mai mari pieţe din municipiu, parcul Nevers este neîngrijit şi plin de gunoaie. Cei care trec prin parc spun că mizeria este făcută de cei care aruncă pe jos tot felul de lucruri.

Parcul Nevers este extrem de circulat. E însă neîngrijit, plin de gunoaie şi de alte resturi aruncate de trecători peste tot , iar câteva dintre bănci sunt rupte. Cu băncile mai e o problemă. Pentru că s-a tot pus asfalt pe alei, nivelul s-a ridicat, astfel încât cei care stau pe bancă stau cu genunchii la gură. Sunt persoane în vârstă care acum, după ce s-a încălzit afară şi a apărut soarele, au ieşit din case să stea la aer. „Mai stăm aici, venim la piaţă şi mai stăm la soare în parc. Sunt câteva hârtii şi alte mizerii, dar i-am văzut pe cei de la Primărie că le strâng. Nu au ce să facă mai mult dacă cineva are o hârtie în buzunar şi o aruncă pe jos…”, e de părere o doamnă în vârstă.

Cea mai mare problemă pe care o are parcul Nevers este însă zidul de sprijin, aproape distrus. „Trec zilnic pe aici şi mă uit la crăpăturile astea, cum se fac din ce în ce mai mari. Ar trebui refăcut zidul acesta, că ne vom trezi într-o bună zi că s-a surpat pământul pe trotuar şi apoi pe stradă”, ne-a spus un argeşean care locuieşte în zonă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email