Parcul Nevers a fost eliberat de cei care își făcuseră ”casă” pe bănci

Cei doi inși, un bărbat și o femeie, care își făcuseră ”casă” pe două bănci din parcul Nevers, aflat lângă Piața Centrală din Curtea de Argeș, au fost evacuați. Săptămâna trecută, angajații Direcției de Asistență Socială (DAS), împreună cu polițiștii, au reușit să-i ia de acolo și să-i ducă la un spital. Salariatele DAS au făcut curat în cele două camere pe care femeia le avea lângă parc, o locuință socială în care mizeria era de nedescris. E de neînchipuit că cineva ar fi putut să trăiască în asemenea condiții, iar vecinii ei erau îngroziți. Angajatele Direcției de Asistență au scos tot jegul din camere iar în zilele următoare vor igieniza camerele.

Se pot întoarce oricând

Femeia a locuit aproape normal în cămăruțele pe care le avea de la Primărie până când s-a ”cuplat” cu un bărbat. Atunci au început necazurile, spun vecinii, pentru că cei doi își făceau nevoile peste tot dar mai ales la ușile lor, făceau scandal, el o bătea pe ea și tot așa. După cum v-am informat în ultimul număr al ziarului nostru, DAS a luat toate măsurile legale pe care le putea lua, iar Poliția Curtea de Argeș la fel. Cei doi nu puteau fi clintiți din parc. Bărbatul a fost la fiica lui câteva zile, apoi a fugit, a fost internat în spital, dar a plecat și de acolo. Ne-a spus că el vrea să locuiască în parc, că nu face niciun rău nimănui, și că acolo e casa lui. Ne spunea asta și miroseau amândoi ca un WC public.

DAS i-a pus la dispoziție și lui o locuință socială, pe care a refuzat-o, apoi încă una și a refuzat-o și pe aceasta. Femeia, incoerentă și cu evidente probleme medicale, se uita la el dar nu a reușit să răspundă la nicio întrebare.

Sigur, există pericolul să plece din spitalul în care au fost duși și să se întoarcă ”acasă”, în parc. În acel moment, foarte probabil, de altfel, nu se știe ce s-ar mai putea face. Poate doar familiile celor doi, copiii fiecăruia dintre ei, ar mai putea să-i ajute. Asta dacă acceptă ajutorul, căci până acum nu l-au acceptat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RSS
Follow by Email