Parcul împărţit în două trece prin chinuri mari

Parcul care se tot face la Curtea de Argeş de vreo doi ani, dar lucrările nu au început nici acum, trece prin mari chinuri. De fapt, „chinurile” sunt ale aleşilor locali care votează şi iar votează hotărâri care ori nu sunt clare, ori nu sunt suficiente ori complete. Probabil că, luat repede la întrebări, niciun consilier local nu ştie de câte ori şi mai ales ce a votat referitor la mult cântatul parc de lângă Centrul de Cultură şi Arte şi de lângă stadion. Parcul este unul singur dar e împărţit în două locaţii, după cum aţi aflat din ziarul nostru. Iniţial, parcul trebuia construit în spatele Centrului de Cultur, dar acolo nu era suficient teren, astfel încât a fost împărţit în două, în locaţia iniţială, pe o suprafaţă de 6727 metri pătraţi, şi lângă sala de sport, pe 3568 metri pătraţi. Ieri, la şedinţa convocată „de îndată” de primarul Nicolae Diaconu a fost aprobat un proiect de hotărâre privind aprobarea participării la „Programul naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului” prin realizarea de spaţii verzi în municipiul Curtea de Argeş, adică acelaşi proiect aprobat şi acum o lună, şi acum două luni, numai că mai „complet”, potrivit primarului. Prevederile hotărârii de ieri sunt aceleaşi, numai că aleşii au fost la un pas să decidă să mai facă odată licitaţia, studiile, proiectul tehnic, etc., şi asta pentru că unul din articolele deciziei de ieri era – „Consiliul Local (…) se angajează să întocmească documentaţia de achiziţie publică, să organizeze şi să deruleze procedura de achiziţie publică şi realizarea lucrărilor (…)”. Consilierul Victor Suhan a sesizat că aceste lucruri au avut loc de mult, şi că aprobarea unei hotărâri care să prevadă toate acestea ar fi însemnat că achiziţia ar fi trebuit reluată!
Partea locală, 16%
Conform hotărârii de ieri, finanţarea nerambursabilă este de 1,4 milioane de lei, iar valoarea totală este de 1,754 milioane de lei, contribuţia locală fiind de 16,2% din valoarea eligibilă a proiectului de 1.670.750.83 lei. Astfel, Consiliul Local se angajează să susţină toate cheltuielile eligibile care depăşesc procentul menţionat şi să suporte toate cheltuielile neeligibile.
Proiectul „Îmbunătăţirea calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi, municipiul Curtea de Argeş, judeţul Argeş”, finanţat prin Programul naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi – Fondul de Mediu, depus spre evaluare în octombrie 2009 a obţinut finanţare. Hotărârea de Guvern nr. 110 din 2011, care prevede localităţile pentru care au fost aprobate proiectele de mediu, scrie şi despre Curtea de Argeş, proiectul a obţinând o finanţare de 1,4 milioane. Această sumă vine de la fondul de mediu, iar anul trecut au fost scoase la licitaţie lucrările. Contractul scos la Licitaţie pe SEAP este pentru „Servicii de proiectare, detalii de execuţie şi lucrări – Amenajare zonă verde în municipiul Curtea de Argeş”. Valoarea estimată a contractului era de 1,377,992 lei, iar la licitaţie s-au înscris şase firme. După multe contestaţii şi amânări, contractul a fost atribuit S.C. VELB INTERMED SRL, din Bucureşti, pentru o valoare a lucrărilor de  967,244.66 lei.
Întrebat despre licitaţii şi despre câştigătorul acesteia, primarul Diaconu a spus că nu ştie prea multe amănunte şi că „e o firmă din Braşov, parcă”. El a subliniat faptul că „cheltuielile nu sunt mai mari”, şi că „în cele două locaţii fiind, banii pentru parc sunt aceiaşi”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email