Parcul fotovoltaic, gata în 24 de luni

Ieri după amiază la Primărie a avut loc o şedinţă de Consiliu Local convocată „de îndată” de primarul Nicolae Diaconu. Pe ordinea de zi a fost un singur proiect de hotărâre referitor la diminuarea sumei care reprezintă contribuţia municipalităţii la proiectul „Producerea energiei electrice din surse regenerabile”.  Astfel, consilierii locali au aprobat micşorarea contribuţiei proprii la cheltuielile eligibile ale proiectului de la 439 416.99 lei la 325 011.88 lei. De asemenea, documentaţia va fi refăcută cu valoarea TVA de 24%, şi nu de 19%, cum era în proiectul iniţial.
Lângă cimitirul de la Capu Dealului va apărea în curând un parc fotovoltaic cu o putere de 0,5 megawaţi, le-a spus ieri primarul Nicolae Diaconu acelor consilieri locali care nu ştiau de proiect. „Proiectul a fost depus în martie 2010, şi apoi dat la o parte până de curând, când am fost anunţaţi că am obţinut finanţare pentru el. Au fost depuse peste 2000 de proiecte de acest gen, şi noi am obţinut finanţarea”, a mai spus Diaconu. Proiectul, realizat cu fonduri europene, are o valoare nerambursabilă de 15,9 milioane de lei, plus contribuţia locală de 2%.
Energia ce va putea fi produsă în acest mod va acoperi consumul de energie al instituţiilor publice din Curtea de Argeş precum şi iluminatul public. Până la sfârşitul lunii iulie contractul trebuie semnat, iar lucrările trebuie realizate în următoarele 24 de luni, a precizat edilul. Reducerea consumului de energie electrică la Curtea de Argeş va fi de aproximativ 42%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email