Parcul Fântâna lui Manole îşi schimbă înfăţişarea


De câteva săptămâni, în parcul de la Fântâna lui Manole au sosit utilaje noi pentru amenajarea spaţiului de joacă. La sfârşitul anului trecut, aici au început lucrările de modernizare. Întreaga investiţie se ridică la peste 10.000 de euro şi a fost posibilă printr-un proiect finanţat de Administraţia Fondului de Mediu, în cadrul Programului Naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi. „Lucrările au început târziu, la sfârşitul anului trecut, deoarece contractul de modernizare a fost semnat abia la a patra licitaţie”, a spus primarul Nicoale Diaconu.

Lucrările se vor încheia la sfârşitul lunii aprilie

Conform proiectului încheiat, banii vor fi folosiţi pentru plantarea de arbori şi arbuşti ornamentali, reabilitarea gazonului, refacerea aleilor, amenajarea unui sistem de irigare precum şi pentru extinderea sistemului de iluminat. De asemenea, pentru cei mici au fost prevăzute două noi locuri de joacă. „Recent au fost montate şi noile utilaje pentru parcul de joacă. Cei mici au acum la dispoziţie leagăne noi, un tobogan şi câteva balansoare”, a spus viceprimarul Costinel Vasilescu. De asemenea, în parc au fost montaţi şi stâlpi pentru extinderea iluminatului public. „Urmează să fie montate şi pavele, care au fost aduse de câteva zile. Reprezentanţii firmei care se ocupă de modernizarea parcului au încheiat deja şi un contract pentru materialul săditor ce urmează să fie adus aici. Cu siguranţă, în momentul în care vor fi încheiate lucrările, parcul va avea cu totul altă înfăţişare”, a completat edilul. În parc vor fi aduse şi 32 de băncuţe ce vor fi montate pe alei şi lângă locul de loacă pentru cei mici.

„Să fie păzite, ca să nu le rupă vandalii”

Părinţii care vin zilnic în parcul Fântâna lui Manole, sunt mulţumiţi de modul în care arată acum noul loc de joacă pentru cei mici. Se întreabă însă cât vor rezista obiectele aduse în faţa vandalilor. „Parcă trăim în junglă, nu într-un municipiu. De fiecare dată când sunt amenajate locuri de joacă, sunt distruse de cei mari. Probabil vin noaptea beţi şi încep să se lupte cu leagănele. Nici parcul acesta nu cred că va rezista prea mult şi va avea acceaşi soartă ca şi celelalte. Dacă tot e aici lângă poliţie, ar trebui să fie păzit, că altfel nu va rezista pre mult”, ne-a spus Maria Vlădoiu, în timp ce îşi urmărea cu privirea fetiţa de numai cinci ani. „O altă soluţie ar fi să monteze camere de supraveghere sau să dea amenzi usturătoare celor care distrug bunurile publice. Doar aşa cred că vor fi potoliţi. Venim cu cei mici şi nu avem loc de tinerii care se dau în leagăne sau de câinii care mişună pe aici”, a adăugat o altă mămică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email