Parcul Fântâna lui Manole este raiul câinilor fără stăpân

Argeşenii care au mers la sfârşitul săptămânii trecute prin parcul Fântâna lui Manole au avut parte de surpriză de neplăcută. O haită de maidanezi periculoşi se plimba printre băncile din parc, iar unele patrupede îşi arătau colţii atunci când erau alungaţi de oameni. Problema câinilor fără stăpân nu este una nouă, dar este una dintre problemele grave cu care se confruntă cetăţenii acestui municipiu. Foarte multe persoane ne-au sesizat despre probleme cauzate de câinii vagabonzi, noi la rândul nostru am scris despre acest lucru, însă soluţiile au întârziat să apară. Autorităţile locale se fac că nu văd şi nu aud, în timp ce argeşenii sunt pur şi simplu terorizaţi de miile de câini comunitari. „Acum nici în parc nu mai pot să vin cu nepoţelul din cauza acestor câini. Sunt peste tot. Eu sunt disperată din cauza acestor câini. Păi dacă se reped la un copil îl fac praf. Mie îmi este foarte frică de ei. Şi pe bulevard sunt, chiar în mijlocul oraşului. Neapărat trebuie să se găsească o soluţie”, spune Ioana Niţescu, în timp ce îşi supraveghează nepoţelul, care se joacă în parc.

„Am văzut cu ochii mei când erau să muşte un bătrân”

Cea mai mare parte a locuitorilor cred că ar trebui ca municipalitatea să ia măsuri urgente. Oamenii spun că sunt speriaţi de agresivitatea animalelor şi îşi fac griji mai ales pentru cei mici şi pentru persoanele în vârstă. „Am văzut cu ochii mei când erau să muşte un bătrân. Nici nu ştia omul ce să mai facă era speriat. L-au scăpat nişte bărbaţi. Oare de ce nu face nimeni nimic? Cred că se aşteaptă ca cineva să fie muşcat de câini, poate şi mai rău, ca să se ia măsuri”, spune femeia.
Pentru că se află în apropierea Mănăstirii Curtea de Argeş, în parcul Fântâna lui Manole vin foarte mulţi turişti atât din ţară cât şi din străinătate. Aceştia sunt şi speriaţi de patrupedele periculoase. „Am văzut şi noi foarte mulţi câini. Ar trebui prinşi, mai ales că aici este o zonă foarte circulată şi vine foarte multă lume. Copiii care vin să se joace se sperie de câini. Într-o clipă de neatenţie poţi fi muşcat. Nu pot să spun eu cum se poate rezolva această problemă, pentru că nu sunt de aici. Însă, cred că zonele în care se află aceste monumente ar trebuie să fie mult mai îngrijite”, spune Elena Dumitru, din Bucureşti.

„Aici parcă suntem în junglă, nu într-un municipiu”

Deşi parcul Fântâna lui Manole a fost modernizat anul trecut, în ultima perioadă mai mute bănci şi coşuri de gunoi au fost distruse. Vinovaţi de acest lucru sunt vandalii care se urcă cu picioarele pe bănci sau pur şi simplu trag de scânduri până când le rup. „Mă aşteptam să se întâmple acest lucru. Aici parcă suntem în junglă, nu într-un municipiu. Vin noaptea beţi tot felul de derbedei şi trag de ele până le rup. Am văzut că într-un loc nici nu mai este banca. Cred că au luat-o cu totul”, spune Maria Anghel din Curtea de Argeş. Coşurile de gunoi au fost şi ele distruse. Multe dintre ele nu mai au fund, iar gunoiul aruncat cade direct jos. Nici cişmele care au fost montate nu se află într-o stare bună, fiind pline de rugină. „Ne facem de râs la toată lumea cu un astfel de parc. Vin foarte mulţi turişti la Mănăstire şi aici în parc, şi văd toate aceste lucruri urâte. Însă, degeaba se fac lucruri bune dacă nu suntem în stare să le păstrăm aşa cum trebuie şi distrugem tot”, spune Laurenţiu Dragomir, din Curtea de Argeş.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email