Parcul Fântâna lui Manole arată mult mai bine!

Pe alei s-au pus pavele iar acoperişul Fântânii a fost schimbat

Cel mai mare parc din Curtea de Argeş şi cel mai cunoscut, Fântâna lui Manole, a fost refăcut complet de Serviciul Public de Gospodărie Comunală (SPGC). Pe alei au pus pavele, terenul a fost adus la aceeaşi cotă, în unele locuri fiind nevoie de o umplutură de 80 de centimetri de pământ.

SPGC lucrează de anul trecut la acest parc, iar săptămâna aceasta lucrările vor fi finalizate. „Mai avem de pus câteva bănci, sub copaci, şi e gata”, spune directorul Serviciului Public, Ioan Ghiţă. Mai mult decât atât, două sculpturi în lemn, realizate de Relu Nica, de la Salvamont, înfrumuseţează zona verde. Argeşenii, deşi cârcotaşi din fire, s-au declarat mulţumiţi de felul în care arată parcul acum.  „Vin zilnic aici cu nepoţica mea. Îmi place. Cu pavelele astea pe alei e mult mai bine decât era cu nisipul ăla, pietriş, ce era. Se împiedica asta mică şi cădea şi se zgâria, iar eu nici nu prea puteam să merg”, ne-a mărturisit o bunicuţă.

Trei turiste din Bucureşti se odihneau pe o bancă, sub un tei. „Da, ne place. E mult verde, parcul e curat, e plăcut să priveşti apa şi să stai la umbră aici, atât de aproape de Mânăstire. Am băut apă de la Fântâna Meşterului Manole, parcă e mai bună decât apa plată”, ne-a spus o doamnă.  Sigur, apa e din reţeaua publică a oraşului, deci probabil că nu e mai bună decât apa plată, dar parcul, atmosfera, semnificaţia Fântânii au făcut-o pe femeie să creadă astfel.

„Lipsa de civilizaţie naşte monştri!”

Un domn mai în vârstă, pensionar, după cum ne-a spus, se plimba pe alei. „Îmi plac pavelele astea gri şi felul în care au fost aranjate. Acum, când vin turiştii, pot să stea liniştiţi aici, nu ne mai facem de râs!”, crede omul. Are, totuşi, o nemulţumire. „În faţa băncilor, pe jos, sunt o mulţime de coji de seminţe. Nişte oameni necivilizaţi. Să ştiţi, lipsa de civilizaţie naşte monştri. Să faci mizerie, să arunci pe jos coji sau alt gunoi, e lipsă de civilizaţie”, ne-a mai spus pensionarul care locuieşte în zonă şi care îşi face de ani buni plimbarea de dimineaţă în acest parc.

Într-adevăr lângă băncile noi sunt covoare de coji de seminţe, aşa cum, de altfel, se văd şi pe Bulevard, tot în faţa băncilor. Probabil că pe cei care le aruncă doar Poliţia locală, când se va înfiinţa, îi va amenda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email