Parcul din faţa Centrului de Cultură, supravegheat video

Parcul din faţa Centrului de Cultură şi Arte „George Topîrceanu”, parcul Fântâna lui Manole şi principalele intersecţii din oraş vor fi supravegheate video, după ce proiectul  „Sistem de supraveghere video stradal şi monitorizare trafic auto în municipiul Curtea de Argeş” va fi implementat. Deocamdată a fost realizat studiul de fezabilitate prin care au fost stabilite punctele în care urmează a fi amplasate camere video. „Putem să schimbăm orice în proiect, putem să adăugăm puncte de monitorizare, să le punem unde credeţi că e nevoie”, le-a spus primarul Constantin Panţurescu membrior Consiliului Local la şedinţa la care a fost aprobat studiul de fezabilitate. Un consilier a propus ca o cameră video să fie pusă la Centrul de Cultură, ca să se vadă cine distruge mobilierul din parcul copiilor şi celelalte obiecte aşezate acolo.

Prin studiul de fezabilitate expertul tehnic a propus realizarea sistemului de supraveghere prin două opţiuni tehnico – economice.

Prima variantă conţine utilizarea a 23 de camere mobile amplasate în principalele intersecţii ale oraşului şi în parcuri, valoarea investiţiei fiind de 506.754 lei, plus TVA, iar durata estimată de realizare a proiectului este de şase luni. A doua opţiune pe care administraţia locală a avut-o costă  443.521 lei, plus TVA, şi presupune utilizarea a 44 de camere, 34 fixe şi patru mobile, plus echipament de recunoaştere a numărului de înmatriculare al unui autoturism. Consiliul Local a decis că a doua varianta este mai bună şi a ales ca aceasta să fie realizată.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email