Parcul de lângă Centrul de Cultură şi Arte, amenajat ilegal

O mulţime de controverse a suscitat parcul de lângă Centrul de Cultură şi Arte, dar nu e vorba doar de discuţii. Parcul pare să fi fost construit ilegal.
Orice societate comercială ori instituţie publică trebuie să aibă locuri de parcare. Potrivit Legii privind amenajarea teritoriului şi urbanism, construcţiile de cultură – case de cultură, centre şi complexe culturale, etc. – trebuie să aibă parcare pentru angajaţi şi vizitatori. Astfel, conform art. 55 din menţionata lege, pentru construcţiile de genul celor de mai sus, sunt obligatorii câte un loc de parcare la 10 – 20 de locuri în sală, dar şi câte un loc pentru fiecare 50 de metri spaţiu de expunere. Cum sala de spectacole a Centrului de Cultură are cam 400 de locuri, iar instituţia are şi spaţii pentru expoziţii, rezultă că locurile de parcare pe care trebuie să le aibă sunt oricum mai multe decât erau. Erau lângă zidul Centrului, pentru că acum nu mai sunt. Accesul la ele a fost închis de aşa zisul parc, pentru care Primăria a eliberat pe 4 martie autorizaţie de construire pentru „îmbunătăţirea calităţii mediului pe strada Nevers”. Interesant este faptul că pentru bucăţica de parc de lângă sala de sport a municipiului pare nici să nu existe autorizaţie. Ce-i drept, pe site, căci altfel cu greu poţi comunica la Primărie – ori nu răspunde nimeni la telefon, ori telefonul e deranjat şi tot aşa.
„Orice speranță de normalitate în acest așa zis municipiu este pierdută”
Zairul nostru a mai scris despre problemele pe care acest parc împărţit în două le are, dar şi despre cele pe care le face argeşenilor, cu copacii plantaţi unul lângă altul, cu locul de joacă periculos de-a dreptul, cu penibilitatea de fântâna arteziană din faţă. Mai mulţi cititori au comentat articolele pe această temă, unul dintre cele mai interesante, semnat „Contribuabil la prosperitatea altora”, fiind următorul – „Dacă ceea ce s-a făcut la Curtea de Argeș se poate numi parc sau parcuri, înseamnă că orice speranță de normalitate în acest așa zis municipiu este pierdută. S-au plantat câțiva pomi aglomerați pe care o clasă de elevi din epoca trecută i-ar fi plantat într-o zi de practică, s-au făcut două alei (una distrugând o stradă de acces și o parcare la o instituție publică), s-a montat (părere personală) o caricatură de fântână arteziană care dă măsura gustului pentru frumos al edililor și toate acestea fără să dea vreo speranță de utilitate pentru argeșeanul care vrea să se bucure de liniștea și plăcerea de a petrece câteva minute pe o bancă dintr-un parc. Se pare că totul e afacere. Nu contează nimic altceva”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email