Parcul de la Centrul de Cultură şi Arte, realizat de o firmă care vinde medicamente

Povestea parcului care ar fi trebuit amenajat lângă Centrul de Cultură şi Arte este una foarte interesantă, iar Interes Argeşean v-a spus-o în exclusivitate. Probleme sunt şi la locaţie, bizare lucruri par să fie şi cu firma care va face parcul, în două sau în câte locuri va dori administraţia publică locală.  
Proiectul „Îmbunătăţirea calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi, municipiul Curtea de Argeş, judeţul Argeş”, finanţat prin Programul naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi – Fondul de Mediu, depus spre evaluare în octombrie 2009 a obţinut o finanţare de 1,4 milioane de euro. Această sumă vine de la fondul de mediu, cofinanţarea locală fiind de 100.000 de euro. Anul trecut au fost scoase la licitaţie lucrările. Contractul scos la licitaţie pe SEAP este pentru „Servicii de proiectare, detalii de execuţie şi lucrări – Amenajare zonă verde în municipiul Curtea de Argeş”. Valoarea estimată a contractului era de 1,377,992 lei, iar la licitaţie s-au înscris şase firme. După multe contestaţii şi amânări, contractul a fost atribuit S.C. VELB INTERMED SRL, din Bucureşti, pentru o valoare a lucrărilor de  967,244.66 lei.
De la medicamente la alei şi locuri de joacă
Licitaţia pentru parc, aşa cum s-a întâmplat în mod ciudat ( ?!) cu toate licitaţiile organizate de municipiul Curtea de Argeş, a avut povestea ei, despre care ziarul nostru v-a informat la vremea respectivă. Vă mai reamintim aici doar faptul că Hotărârea de Guvern prin care era anunţată finanţarea a apărut în 2011, iar acum suntem în 2013 iar problemele nu s-au terminat.
Societatea care va amenaja parcul are ca principal domeniu de activitate „comerţ cu amănuntul al produselor farmaceutice, în magazine specializate”, trei salariaţi şi o cifră de afaceri de 995,395 de lei, cu puţin mai mult decât valoarea pentru care s-a câştigat contractul cu primăria Curtea de Argeş. Firma nu doar execută parcuri, ci le şi proiectează, aşa cum a făcut în comuna Chirnogi, din judeţul Călăraşi.
Pentru că nu mai există teren în spatele Centrului de Cultură astfel încât parcul să fie construit conform proiectului, edilii au decis să-l împartă în două. „Parcul va fi amenajat lângă Centrul de Cultură şi lângă stadion”, ne-a spus anterior primarul Nicolae Diaconu. Practic, parcul se va transforma în două parcuri! „O să luăm toate avizele necesare, condiţia este să rămână acelaşi preţ pentru care s-a câştigat licitaţia şi aceeaşi suprafaţă”, a mai spus primarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email