Parcările închiriate nu pot fi blocate ziua

Cunoscutul om de radio şi jurnalist Didi Dumitrescu  trage un semnal de alarmă pentru cei care după ce au închiriat un loc de parcare la Curtea de Argeş cred că sunt proprietarii  lui. „Când vine vorba de locul de parcare, românul e cat se poate de inventiv.  Ar face orice că să-și marcheze teritoriul. În mod sigur, la Curtea de Argeș vor apărea o mulțime de discuții pe marginea închirierii locurilor de parcare. Pentru cei care au impresia că Primăria i-a împroprietărit cu teren din domeniul public pentru propria parcare, am o sugestie amicală: verificați cu atenție regulamentul atribuirii acestor parcări de reședință, că să nu aveți impresia că sunteți stăpâni supremi pe respectivele parcele. Fără supărare!”, scrie Didi Dumitrescu pe facebook.

Ce prevede Regulamentul de atribuire şi folosire a locurilor de parcare

Articolul 2 al Regulamentului de atribuire şi folosire a locurilor de parcare în parcările de reşedinţă din municipiul Curtea de Argeş prevede că „în parcările de reşedinţă se va atribui câte un loc de parcare pentru fiecare apartament, la taxa stabilită prin H.C.L. sau la taxa licitată, cu excepţia persoanelor care deţin garaje sau copertine autorizate. Locurile de parcare din parcările de reşedinţă vor fi atribuite/licitate numai după amenajarea, semnalizarea şi numerotarea acestora de către administratorul parcării de reşedinţă”. În plus „deţinerea unui autovehicul, având inspecţia tehnică periodică la zi, în proprietate sau în folosinţă, constituie condiţie obligatorie pentru a participa la procedura de atribuire/licitare a locurilor de parcare”. De asemenea, „abonamentele de reşedinţă dau dreptul folosirii locului de parcare de luni până vineri, între orele 16:00 şi 7:00 ale zilei următoare şi de sâmbătă de la orele 7:00 până luni la orele 7:00. Abonamentele se vor elibera de Primăria Municipiului Curtea de Argeş, pe o perioadă de 5 ani. În cazul în care solicitantul căruia i s-a atribuit loc de parcare în parcarea de reşedinţă nu achită în termen de 30 de zile de la data atribuirii locului de parcare taxa aferentă, va pierde locul de parcare atribuit, care va putea fi reatribuit altor solicitanţi”.

Taxa de parcare este de 100 lei/an, dar  cuantumul acesteia  poate fi actualizat periodic prin hotărâri ale Consiliului Local.

Foto Didi Dumitrescu

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email