Parcarea din faţa sălii de sport poate fi închiriată pentru spectacole sau bâlci

Parcarea din faţa sălii de sport a municipiului este intens promovată de administraţia locală. Orice eveniment, cât de mic sau cât de mare, trebuie să aibă loc acolo. E cam ciudată această obsesie, în condiţiile în care locul nu pare deloc potrivit chiar pentru orice. Nu este piaţă, aşa cum spun unii, e o biată parcare, lângă o sală de sport şi lângă stadion, nu într-un punct central sau important al urbei. Ca să stabilească şi un mod de folosire a spaţiului, asta însemnând şi tarife, Consiliul Local a aprobat la o şedinţă convocată „de îndată” joi „nivelul unor chirii şi taxe pentru ocuparea domeniului public”.

Este vorba despre cei peste 7000 de metri pătraţi, cât are parcarea menţionată, şi care vor fi locul de desfăşurare a diferitelor evenimente organizate de Consiliul Local. Parcarea, denumită „platou” de reprezentanţii Primăriei, poate fi închiriată în mai multe feluri. Prima modalitate este „închirierea prin licitaţie publică a platoului cu asigurarea spectacolului de către ofertant”, preţul de pornire a licitaţiei fiind de 0,5 lei pe metru pătrat pe zi, cu pas de licitare, în sus, de 0,1 lei.

Platoul mai poate fi închiriat, tot prin licitaţie publică, cu spectacol asigurat de Consiliul Local, ofertantul urmând să asigure activităţile de alimentaţie publică, parcul de distracţii, activităţile comerciale şi tarabele meşterilor populari. Cea de-a treia modalitate este perceperea unei taxe pentru închirierea întregului platou, pe perioada desfăşurării evenimentelor, cu următoarele tarife – alimentaţie publică 20 de lei metrul pătrat pe zi, parc distracţii 15 lei metrul pătrat pe zi, activităţi comerciale 12 lei metrul pătrat pe zi, iar meşterii populari ar urma să plătească un leu pentru un metru pătrat pe zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email