Parcarea de lângă Lukoil rămâne şi anul acesta plină de gropi

În luna martie Consiliul Local a aprobat Programul de lucrări al Serviciului Public de Gospodărie Comunală (SPGC) pe acest an. După cum aţi aflat din ziarul nostru atunci, Programul este destul de subţire, dar asta se întâmplă pentru că administraţia locală are în implementare mai multe proiecte finanţate cu fonduri europene, proiecte care presupun lucrări mari de infrastructură şi bani pentru cofinanţare.

În Programul de lucrări scrie că SPGC va amenaja calea de acces din strada 1 Decembrie către platoul din faţa sălii de sport şi va face un taluz în zona locului de joacă de la stadion. De asemenea, se vor face lucrări de reparaţii la străzi pietruite cu piatră de calcar sau de râu, marcaje rutiere pe străzi şi în parcări, vor fi înlocuite indicatoarele rutiere, vor fi montate denivelări în vederea calmării traficului, se vor monta balustrade de protecţie, bănci de odihnă, vor fi făcute licrări de decolmatare la poduri şi podeţe. Consilierii locali au mai făcut la şedinţa la care a fost aprobat programul de lucrări şi alte propuneri. Astfel, „prioritatea zero”, erau asfaltarea parcării din apropierea Mănăstirii, apoi asfaltarea parcării de pe lateralele străzii Barajului până la strada 1 Decembrie, parcarea de lângă şcoala de la Capu Dealului şi lângă biserica de acolo, etc. Directorul Serviciului Public, Ioan Ghiţă, spunea că „dacă vor rămâne lucrări nefăcute din programul de lucrări de anul acesta, le vom face la anul”.

Serviciul Public are un buget mai mic anul acesta

„Prioritatea zero”, parcarea de lângă staţia peco, va fi reportată pentru anul viitor, însă. „Bugetul Serviciului Public e mai mic decât anul trecut, aşa că nu avem resurse financiare ca să facem parcarea. În plus, date fiind zona şi vechimea parcării e nevoie de un proiect pentru ea”, ne-a spus Ioan Ghiţă.

Parcarea, aflată în vecinătatea benzinăriei, este folosită mai ales vara, când numărul turiştilor care vizitează Mănăstirea creşte.  Betonul din parcare este spart şi sunt porţiuni întregi distruse, consilierul local Ion Şerban spunând că există pericolul ca o maşină parcată să cadă pur şi simplu în hău. În urmă cu vreo câţiva ani administraţia locală a încercat să facă acolo parcare cu plată, dar nu a mers. Încasările erau mici, nici măcar angajatul Societăţii de Salubritate care tăia bilete nu-şi scotea salariul, sau cel puţin asta a fost motivul pentru  care s-a renunţat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email